Увійти|Реєстрація

м.Київ, вул. Володимирська, 23

info@cgpa.com.ua

Підписатись на новини
09.06.2022Семінар по діяльності наглядових рад для бізнес-спільноти Молдови

2 червня 2022 року Професійна асоціація корпоративного управління (ПАКУ) за підтримки Центру міжнародного приватного підприємництва (СІРЕ) провела ознайомчий семінар на тему належного корпоративного управління та ефективної роботи наглядових рад для членів Американської торгової палати в Молдові.

Під час заходу Олександр Окунєв, голова Правління ПАКУ, розповів про особливості належного корпоративного управління в компаніях приватного та державного секторів різних розмірів та напрямів діяльності, наголосивши на тому, що правильно організована система корпоративного управління та ефективна діяльність наглядової ради мають великий вплив на стабільність та розвиток компанії.

Також О.Окунєв розповів про можливості, які дає залучення до ради директорів компаній незалежних членів та виділив ряд прикладів з досвіду створення наглядових рад в українських компаніях.

В заході взяли участь понад 70 учасників, які представляли різні сфери діяльності молдавського приватного бізнесу: виробничих підприємств,  фінансових установ, банків, консалтингових фірм, а також представники великих державних компаній.

З вітанням до учасників звернулася виконавчий директор Американської торгової палати в Молдові Міла Малайрау (Mila Malairau). Міла наголосила на важливості та своєчасності обговорення та залучення провідних спеціалістів до дискусій щодо становлення належного функціонування наглядових рад в Молдові та залучення до їх роботи незалежних членів.

 

Оноріна Соріч (Onorina Soric), менеджер програм CIPE в Молдові, та Ілля Заславський, Менеджер програм СІРЕ в США, розповіли учасникам про можливості, які відкриваються перед учасниками завдяки плідній співпраці СІРЕ та АмСham Moldova.

Альона Стратан (Aliona Stratan), перший віце-президент Moldova Agroindbank та Член Ради директорів AmCham Moldova, виступила зі словами підтримки ініціативи винесення на порядок денний в бізнес-середовищі Молдови питань ефективного функціонування наглядових рад та діяльності незалежних корпоративних директорів.

Карміна Вікол (Carmina Vicol), CEO в Prime Capital SRL, Monicol SRL, Голова Ради директорів  AmCham Moldova, у своєму коментарі зазначила, що AmCham Moldova є однією з провідних бізнес-асоціацій Молдови і її завданням є задавати тон і виховувати компанії, ініціюючи впровадження нових підходів у діяльність компаній та ведення бізнесу.  

Модератором заходу виступила Вероніка Сіретяну (Veronica Sireteanu), Заступник виконавчого директора з питань адвокації та розвитку бізнесу в AmCham Moldova.

Планується, що згодом за підтримки CIPE експерти ПАКУ розроблять та проведуть  навчальну програму для членів рад директорів компаній-членів Американської торгової палати Молдови та інших зацікавлених представників молдавського бізнесу.