Увійти|Реєстрація

м.Київ, вул. Володимирська, 23

info@cgpa.com.ua

Підписатись на новини
19.05.2016Опубліковані результати дослідження «Корпоративне управління в банках України 2016» підготовленого IBI-Rating

В березні-квітні 2016 року Рейтинговим агентством IBI-Rating було проведено дослідження корпоративного управління в комерційних банках України. Для дослідження було обрано 111діючих на початок IIкварталу 2016 року комерційних банки. В рамках дослідження проаналізовано внутрішні публічно доступні документи 103 установ за 3 роки, а також документи 7банків, які працюють менший період та є платоспроможними на поточний момент.

Також проаналізовано діяльність 1установи, яку визнано неплатоспроможною в ІІ кварталі 2016року.

Дослідження проводилось за такими напрямами, як:

  • Захист прав акціонерів

  • Наглядова рада

  • Менеджмент, аудит та контроль

  • Розкриття інформації та прозорість

  • Власні ініціативи та взаємодія з регулятором

Основною метою дослідження є визначення існуючого рівня та недоліків корпоративного управління банків України, з метою прийняття інвестиційних рішень. Рейтингова оцінка корпоративного управління була проведена відповідно до «Методології оцінки корпоративного управління суб’єктів господарювання (публічні акціонерні товариства) згідно публічної інформації».

Результати дослідження були озвучені 27 квітня 2016 року на Міжнародній конференції «Інвестиційна привабливість та перспективи банківської системи України в умовах євроінтеграції», яка відбулась в конференц-комплексі «PANORAMA-HALL», БЦ «CUBIC».

З результатами дослідження Ви можете ознайомитись за посиланням

Також слід зазначити, що рейтингове агентство IBI-Rating візьме участь у III Міжнародному форумі корпоративних секретарів «Україна корпоративна: досягнення, виклики, плани», організатором якого є Професійна асоціація корпоративного управління (ПАКУ) та Міжнародна фінансова корпорація (IFC), що відбудеться 3 червня 2016 року.

За додатковою інформацією звертайтеся:
Прес-служба IBI-Rating
+38 (044) 362-90-84
press@ibi.com.ua