Увійти|Реєстрація

м.Київ, вул. Володимирська, 23

info@cgpa.com.ua

Підписатись на новини
14.06.2016У Вінниці семінар з антикорупційного комплаенс зібрав повний зал держслужбовців

Більше 50 представників державних органів Вінницької області зібралися сьогодні на семінар відПрофесійноїасоціаціїкорпоративного управління:

«Антикорупційні ініціативи в сфері бізнесу: нове законодавство України та рекомендації щодо його застосування на основі міжнародного досвіду» в галереї “Інтершик”.

ФОТОАЛЬБОМ ЗАХОДУ

Організаторами заходу виступили ПАКУза підтримки Центру міжнародного приватного підприємництва (CIPE), у партнерстві з Вінницькою обласною державною адміністрації та Спілкою підприємців “СТІНА”.

Зі вступним словом до аудиторії виступив перший заступник голови Вінницької ОДА Андрій Гижко:

“Питання корупції є критичним в усьому світі, але питання її величини і впливу на розвиток бізнесу – це, певно, найголовніше. Від дуже багатьох експертів ми чули, що це ледь не найгірше явище, яке є в Україні. І завжди є дилема хто більш не правий: чи той, хто бере і приймає відповідне рішення, чи той підприємець, який дає та хоче певним чином полегшити свою роботу. Тому в рамках сьогоднішнього семінару ми хочемо почути експертні поради якими інструментами реально бороти корупцію в нашій області та державі вцілому”, – сказав він.

За словами Андрія Гижко, з практичного досвіду роботи однією з найбільших проблем є можливість двоякої інтерпретації деяких норм українського законодавства, які часто суперечать одна одній. “А коли у компаній є можливість не однозначно інтерпретувати закон, вони обов’язково використають якусь “нішу”, якщо не будуть чимось обмежені”, – додав перший заступник голови обладміністрації.

Чи реально викоренити це явище з боку самого бізнесу? Чи вигідно бізнесу не давати, а чиновникам не брати хабарі? Які є механізми боротьби з корупцією, які можна впроваджувати вже сьогодні?

Відповіді на ці та інші питання представили голова правління Професійної асоціації корпоративного управління Олександр Окунєв і незалежний консультант Марина Дроненко.

Завтра о 10.00 відбудеться аналогічний безкоштовний семінар для представників бізнесу. Реєстрація на місці проведення: вул. Архетектора Артинова 12А, галерея “Інтершик”.

Семінари проходять в рамках проекту «Зміцнення антикорупційного комплаенс в бізнесі», метою якого є надання середнім українським компаніям практичної допомоги у розробці та впровадженні антикорупційних програм.