Увійти|Реєстрація

м.Київ, вул. Володимирська, 23

info@cgpa.com.ua

Підписатись на новини
05.06.2020Що нового в сфері антикорупційного комплаєнсу?

Кризу, в першу чергу, слід розглядати, як можливість для розвитку, для пошуку нового і для росту. Розвиток бізнесу – це дуже часто вихід на нові ринки як внутрішні, так і зовнішні, і в цьому процесі дуже актуальним постає питання репутації, а з нею антикорупційного комплаєнсу, правильна побудова якого сприяє уникненню репутаційних ризиків. 4 червня 2020 Професійна асоціація корпоративного управління провела онлайн-конференцію, щоб відповісти на питання «Що нового в сфері антикорупційного комплаєнсу?»

Серед іншого розглядалися питання: від антикорупційного комплаєнс до «етики та комплаєнс»; новий контекст і нові «хороші практики» в зв’язку з пандемією; оцінка корупційних ризиків в роботі з іноземними ринками; результати дослідження антикорупційного комплаєнсу серед найбільших учасників державних тендерів.

Олександр Окунєв, голова Правління Професійної асоціації корпоративного управління, відкриваючи захід, наголосив на важливості питання комплаєнсу у сучасному швидкозмінному світі бізнесу.

Про пріоритетні напрями співпраці Національного агентства з питань запобігання корупції розповів учасникам керівник Департаменту запобігання та виявлення корупції НАЗК Сергій Деркач. Окрім того, він розповів про поточну роботу щодо перевірки декларацій, а також про портал викривачів. С. Деркач наголосив, що приватна національна бізнес-школа комплаєнсу має широке коло напрацювань та актуальний досвід у запровадженні систем доброчесного бізнесу. Тому НАЗК відкрите до співпраці для налагодження ефективної системи антикорупційного комплаєнсу.

Катерина Лисова, керівник програм в регіоні Євразії Центру міжнародного приватного підприємництва (СІРЕ), наголосила на особливостях і унікальності Програми підготовки уповноважених за реалізацію антикорупційної програми (комплаєнс-офіцерів), яку проводить ПАКУ з 2016 року у співпраці з СІРЕ. К. Лисова звернула увагу на проблеми, з якими зіткнувся сучасний світ. Але разом з ними зараз з’являються нові можливості для компаній Східної і Центральної Європи, а також Середньої Азії. Через логістичні обмеження більшість компаній має тепер можливість поглибити й розширити співпрацю з іноземними партнерами, а бізнес-етика і 

антикорупційний комплаєнс – це стандарти, які повинні сприяти і допомагати налагодженню співпраці. Також Катерина розповіла про останні зміни до вимог до корпоративних програм з комплаєнсу:

  • Ефективна програма з комплаєнсу – не програма «на папері» або імітація програми, а реально функціонуюча програма;
  • Програма повинна бути розроблена для кожної індивідуальної компанії, і компанія повинна сама вирішити, що їй потрібно;
  • Програма повинна бути пропорційною до ризиків компанії і регулярно переглядатися.

 

Олег Бойко, незалежний консультант з корпоративного управління, управління ризиками, етики та комплаєнсу (GRC), викладач Програми підготовки уповноважених за реалізацію антикорупційної програми (комплаєнс-офіцерів), зазначив, що комплаєнс сьогодні включає три компоненти – регуляторну сферу, етику й організаційну культуру, внутрішні політики і процедури. О. Бойко розповів, як сьогодні виглядає сфера антикорупційного комплаєнсу і зазначив, що комплаєнс еволюціонує, і підходи до впровадження належної системи антикорупційного комплаєнсу в компаніях теж підлягають змінам. Як результат, програма підготовки комплаєнс-офіцерів теж відповідно змінилася в порівнянні з 2016 роком.

 

Павло Верхняцький, директор COSA, фахівець з інформаційно-аналітичного забезпечення безпеки бізнесу в міжнародному аспекті, зазначив, що для українських компаній, які переорієнтовуються на нові ринки, вступають в ділові відносини з партнерами з ЄС і США, питання корупційних ризиків стає все більш актуальним. Увага до репутації своїх контрагентів в розвинених країнах підвищена з огляду на суворі регуляції і, відповідно, внутрішні корпоративні політики. Водночас, виходячи на ринки, що розвиваються, де корупційна складова все ще істотна, українським компаніям слід бути так само обережними, адже репутаційні проколи в одних юрисдикціях в умовах глобалізації стають явними і створюють проблеми вже в інших. Експерт радить обов’язково розглядати і оцінювати з одного боку національні/регіональні ризики, а з іншого галузеві ризики, які часом виникають в дуже несподіваних місцях. Також він зауважив, що не треба залишати поза увагою рівень політичної корупції та особливості діяльності фінансового/банківського сектору, щоб убезпечити себе від схем по відмиванню коштів.

Олег Лагодієнко, співзасновник та виконавчий директор Ethicontrol. Разом з Ethicontrol, Олег допомагає клієнтам в покращенні ділової культури та етики, корпоративної безпеки, впровадженні комплаєнс-програм та протидії шахрайствам. Олег поділився з учасниками результатами дослідження-перевірки переможців тендерів, здійснених через систему «Прозорро.Продажі». 

Предметом перевірки стала відповідність ТОП-30 переможців тендерів Закону «Про державні закупівлі», а саме пункту про наявність антикорупційної політики чи програми, а також уповноваженого за реалізацію антикорупційної програми. 

Окрім того, бралась до уваги наявність офіційного сайту переможця, антикорупційної програми (документу), лінії довіри, документів про призначення уповноваженого, контакти уповноваженого. Результати дослідження були вражаючими: чотири з ТОП-30 не мають офіційного сайту, лише у 18 з 30 є накази про призначення уповноваженого, в яких лише в чотирьох вказано його контакти; завлено 14 ліній довіри, але виявлено реально було тільки вісім, з яких чотири без контактів, а 2 лінії довіри – лише внутрішні.

Підсумовуючи захід, Олександр Окунєв наголосив, що влітку планується серія онлайн-конференцій з антикорупційного комплаєнсу та анонсував підготовку до наступного заходу, де спікерами виступлять представники юридичних фірм, а для тих, хто хоче удосконалити свої знання з антикорупційного комплаєнсу і отримати практичні навички у цій сфері, запропонував взяти участь у Програми підготовки уповноважених за реалізацію антикорупційної програми (комплаєнс-офіцерів), яка відбудеться 27-31 липня 2020 року.

Слідкуйте за нашими анонсами. Бережіть себе!