Увійти|Реєстрація

м.Київ, вул. Володимирська, 23

info@cgpa.com.ua

Підписатись на новини
30.06.2016Руфат Алімарданов: Корпоративне управління – один з ключових чинників залучення інвестицій в Україну

Питання, яке найчастіше задають експертам Міжнародної фінансової корпорації (IFC): чи йдуть інвестиції в Україну, зокрема, прямі інвестиції? Якщо не йдуть, то коли вони прийдуть і що для цього потрібно?

Стисле бачення представив Голова регіонального представництва IFC в Україні та Білорусі Руфат Алімарданов, виступаючи 3 червня в Києві на відкритті III Міжнародного форуму корпоративних секретарів.

“Поряд з такими елементами, як макростабільність, корпоративне управління розглядається, як один з ключових показників, що беруться до уваги”, – зазначив він.

За словами експерта, для залучення інвестицій рецепти не змінилися. Це зрозумілість і прозорість бізнесу, створення рівних умов для ведення бізнесу різними учасниками ринку – державними і приватними, вітчизняними та іноземними компаніями.

“У моїй практиці чимало випадків, коли в бізнесі топ-менеджери з акціонерами були “не розлий вода”, але з часом ситуація докорінно змінювалася у разі відсутності в компанії налагодженої моделі корпоративного управління. У цій темі, звичайно, неможливо переоцінити значення корпоративних секретарів. Адже вони відіграють одну з провідних ролей в системі управління компанією”, – прокоментував Руфат Алімарданов.

В цьому контексті, він наголосив на важливості незалежного комунікаційного майданчика – щорічного Форуму корпоративних секретарів, який Професійна асоціація корпоративного управління (ПАКУ) спільно з IFC провела в Україні вже втретє.

“Здорово, що сьогодні в залі присутні представники різних країн, різних компаній, це дозволить нам обмінятися досвідом і бути більш ефективними у просуванні теми корпоративного управління”, – резюмував Голова регіонального представництва IFC в Україні та Білорусі.