Увійти|Реєстрація

м.Київ, вул. Володимирська, 23

info@cgpa.com.ua

Підписатись на новини
18.05.2021Програма “Корпоративний секретар” у новому форматі

18 травня 2021 року успішно завершилася вже 72 Програма підготовки корпоративних секретарів (базовий рівень). З огляду на карантинні обмеження та побажання потенційних учасників, програму було оновлено і адаптовано до нового формату проведення. Вперше програма була проведена у вечірньому он-лайн форматі. Завершилася програма здачею кваліфікаційного іспиту в аудиторії.

Олександр Окунєв, голова Правління ПАКУ, розпочав програму з вступу в тематику корпоративного управління, визначення головних понять, а також окремо розглянув питання ролі, правового статусу і функціоналу корпоративного секретаря компанії. Також О.Окунєв провів заняття про нові правила формування та діяльності наглядової ради та виконавчого органу акціонерного товариства.

Євген Петрик, директор компанії «ЕМКОН», член Правління ПАКУ, який спеціалізується на консалтингу в сфері корпоративного управління та розкриття інформації, розповів учасникам програми про загальні збори акціонерів як вищий орган управління товариства, зокрема про компетенції та види загальних зборів акціонерів, порядок скликання та прийняття рішень.

Ірина Павлова, Перший віце-президент  Гільдії Професійних Внутрішніх Аудиторів України, розповіла учасникам про ревізійну комісію та службу внутрішнього аудиту компанії, а також окремо зупинилася на питаннях зовнішнього аудиту.

Олена Ступак, виконавчий директор ТОВ «ЕМКОН», яка спеціалізується на таких питаннях як розкриття інформації, випуск цінних паперів,  та є автором більшості методичних матеріалів компанії «Емкон», розповіла про основні правила розкриття інформації на фондовому ринку, а також провела практикум щодо особливості складання звітності та змісту інформації.

Іспит приймала квалфікаційна коміся, головою якої виступав Костянтин Ткаченко, заступник директора Департаменту корпоративних прав держави Фонду державного майна України. 

Усі учасники програми успішно склали іспит і отримали кваліфікаційні сертифікати. Також учасники програми відмітили, що такий формат програми є цілком прийнятний і підходить аплікантам, які не проживають в Києві, але мають велике бажання і необхідність брати участь у програмі і отримувати нові знання та оволодівати новими навичками. 

Наступна програма запланована на 19-23 липня 2021. Формат участі можливий онлайн та офлайн. Реєстрація відкрита. Кількість місць обмежена до 25 учасників офлайн.