Увійти|Реєстрація

м.Київ, вул. Володимирська, 23

info@cgpa.com.ua

Підписатись на новини
17.11.2015Чому зміни в корпоративному законодавстві викликають такий інтерес?

Семінар ПАКУ «Новітні зміни в корпоративному законодавстві, які були прийняті в 2015р., та їх вплив на діяльність АТ» вельми затребуваний. Кількість бажаючих його відвідати зростає!

«Інтерес до цієї теми обгрунтований, – вважає голова правління ПАКУ Олександр Окунев.- Основна маса змін, які передбачені в Законі України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту прав інвесторів» (від 07.04.2015 № 289-VIII), набуде силу з першого травня 2016, і компанії повинні будуть привести свої установчі документи у відповідність до вимог законодавства.
Можна і не приводити, але в цьому випадку Статут буде в суперечності із законодавством, і це приведе складнощів. У законі є цілий ряд норм (наприклад, порядок повідомлення акціонерів про дивіденди, про проведення загальних зборів), які повинні бути прописані в Статуті. Якщо у вас немає тієї чи іншої норми в Статуті, це означає, що ваша діяльність не відповідає законодавству, а це тягне за собою неприємні наслідки До річних зборівакціонерів треба буде підготувати проект змін до Статуту та до положень компанії.Більша частина змінстосується діяльності наглядової ради, значних правочинів, правочинів із заінтересованістю, а також зборів акціонерів. Вочевидь, положення про ці органи треба буде переробити, підготувати та узгодити з органами управління, можливо з крупними акціонерами, до річних зборів акціонерів, які пройдуть в квітні. Змін багато, і роботу треба починати вже зараз.
Завдання наших семінарів – допомогти нашим клієнтам, звернути увагу фахівців корпоративного управління на зміни в законодавстві і дати «рецепти».

Сьогодні отримати відповіді на свої запитання могли представники банків «ВТБ» і «Дочірній Банк Сбербанку Росії», енергетичних компаній «ДТЕК», «Київенерго», «Рівнеобленерго» і «Київобленерго», а також великих промислових компаній: «Дніпровський металургійний комбінат ім. Ф.Е.Дзержинського»,«Інтерпайп Україна», «Інтерпайп Нижньодніпровський трубопрокатний завод», «Інтерпайп Новомосковський трубний завод», «Концерн «Стирол», «Ексімнафтопродукт», «РІВНЕАЗОТ», «АЗОТ», «Кременчуцький завод дорожніх машин» , а також представили юридичних та консалтингових компаній.

Якщо є бажання взяти участь у додатковому семінарі 19 листопада, є ще 2! вільних місця.