Увійти|Реєстрація

м.Київ, вул. Володимирська, 23

info@cgpa.com.ua

Підписатись на новини
01.09.2016Перший Міжнародний форум корпоративних директорів відбудеться 6 грудня 2016 в Києві

З 25 червня поточного року в Україні набув чинності так званий Закон «Про корпоративне управління» (законопроект №3062), яким передбачено революційні зміни в роботі акціонерних товариств зі значною державною часткою та державних підприємств.

Детальна інформація та реєстрація

Крім цього, відповідно до закону, всі ПАТ зобов’язані обрати до складу своїх наглядових рад, як мінімум двох незалежних директорів, а всі банки – не менше 25% незалежних директорів, наглядові ради всіх компаній повинні перетворитися в центри реального прийняття рішень, взяти на себе повну відповідальність за компанію. Значна роль в роботі рад відводиться незалежним директорам, існування яких раніше в Україні не передбачалося.

У зв’язку з відсутністю досвіду і чіткого розуміння ситуації, виникає ряд питань:

  • Яка зона відповідальності наглядової ради?
  • Хто такі незалежні директори: їх роль, функції? Як вони обираються і звільняються? Які вимоги та критерії пред’являються до кандидатів на цю посаду? Де шукати незалежних директорів?
  • Чи всім компаніям потрібні незалежні директори?
  • Як забезпечити ефективну роботу ради, до складу якої входять незалежні директори?

«На жаль, в Україні поки що не сформувалося такої професії – невиконавчий корпоративний директор. Абсолютна більшість тих, хто працює сьогодні в наглядових радах, не сприймають цю роботу, як єдину, як своє “ремесло” і основне джерело доходу. Саме з метою проінформувати, зорієнтувати, об’єднати українських корпоративних директорів ми вирішили провести Форум, програма якого складатиметься з окремих вже реалізованих кейсів. Учасниками панелей будуть власники та керівники компаній, члени наглядових рад, експерти. У центрі уваги буде досвід тих, хто вже може показати реальні досягнення, поділитися своїми напрацюваннями, застерегти від помилок тих, хто ще сумнівається чи перебуває на початку шляху», – говорить, ідеолог один з організаторів Форуму – Олександр Окунєв, Голова правління Професійної асоціації корпоративного управління .

Форум відбудеться 6 грудня 2016 року в Києві (готель Hilton).

До участі запрошуються: власники бізнесу, співробітники державних органів, які здійснюють управління державними корпоративними правами, члени Наглядових Рад, виконавчі керівники компаній (в тому числі державних), представники українських і міжнародних інвестиційних і фінансових організацій, експерти, консультанти, фахівці, що працюють в сфері корпоративного права та управління.

Організатори: Професійна асоціація корпоративного управління (ПАКУ), Міжнародна фінансова корпорація (IFC). Офіційний юридичний партнер: Міжнародна юридична фірма Baker & McKenzie.


Event-провайдер: компанія Event Envoy.

Детальна інформація та реєстрація