Увійти|Реєстрація

м.Київ, вул. Володимирська, 23

info@cgpa.com.ua

Підписатись на новини
17.05.2021Перша казахстано-українська програма з розвитку підприємництва і корпоративного управління «НОВІ ЛІДЕРИ»

13-15 травня 2021 в ПАКУ стартував проект казахстано-української співпраці з реалізації Першої казахстано-української програми з розвитку підприємництва і корпоративного управління «НОВІ ЛІДЕРИ», який відбувається за активного сприяння Центру міжнародного приватного підприємництва (CIPE). Ініціаторами та розробниками програми виступили Олександр Окунєв, Голова Правління ПАКУ, та Тимур Баіров, глава казахстанського підрозділи Bitfury Group, голова НР Bridge Group, член НР Astana Startup Hub.

На початку програми О.Окунєв зосередив увагу слухачів на розгляді питань «правильного» підходу до заснування компаній, партнерству «в зародку» бізнесу, як правильно і про що домовлятися співзасновникам, якщо їх двоє і більше. Тимур Баіров в свою чергу розглядав з у часниками питання лідерства і корпоративної культури.

Навчання реалізувалося в змішаному форматі. Частина учасників була присутня в аудиторії, а частина активно брала учать онлайн. Майже 50 учасників програми мали можливість спілкуватися та задавати питання, незважаючи на обмеження, в яких доводиться працювати усьому суспільству.

Серед учасників була 21 жінка і 31 чоловік. Зо два десятки були генеральними директорами і п’ять власників бізнесу. Понад двадцять були топ-менеджерами (фінансовий директор, заступник генерального директора та інші). Членами спостережних рад були близько десяти чоловік. Більшість учасників (близько 50%) представляли компанії сфери послуг (медицина, освіта, логістика, туризм, інформаційна безпека та ін.). Близько десяти учасників представляли виробництво, і стільки ж – консалтинг. Також було кілька представників ІТ, НУО та державних органів.

Окрім семінарів та воркшопів учасники зустрілися з представниками українського бізнесу та членами CEO Club Ukraine. Українські бізнесмени ділилися практикою створення та розвитку бізнесу в Україні і досвідом пережиття кризи та локдауну, спричинених пандемією, які стали стимулами пошуку нових сфер та напрямів ведення бізнесу. Проте, здебільшого усі учасники зустрічі ділилися ідеями та можливостями співпраці, а також виходу на закордонні ринки. Дружня та неформальна атмосфера сприяла знайомству та налагодженню професійних контактів.

Завершилася програма знайомством учасників з UNIT.City — першим інноваційним парком в Україні; місцем, де створюється екосистема та інфраструктура для розвитку бізнесу в сфері високих технологій та креативних індустрій. Василь Хмельницький поділився з учасниками власною візією розвитку українського бізнесу та стартапів, наголосивши, що зміни слід починати зі змін в підходах до навчання дітей та підлітків.

Фотозвіт