Увійти|Реєстрація

м.Київ, вул. Володимирська, 23

info@cgpa.com.ua

Підписатись на новини
08.06.2015Нова програма ПАКУ – Міжнародні стандарти діяльності Ради директорів (наглядової ради)

Професійна асоціація корпоративного управління пропонує Вашій увазі нову програму – Міжнародні стандарти діяльності Ради директорів (наглядової ради) – першу і поки єдину в Україні програму, в якій комплексно розглядаються міжнародні стандарти діяльності ради директорів. Наглядова рада займає головне місце в моделі корпоративного управління будь-якої української компанії. У нашій країні вже сформувалося спільне бачення компетенції цього органу, його складу та порядку роботи, з’явилися публікації на цю тему, що узагальнюють позитивний вітчизняний досвід. У той же час, багато вітчизняних компаній активно виходять на міжнародні фінансові ринки, ринки товарів і послуг, що часто призводить до необхідності введення до складу Рад іноземних директорів. Досвід показує, що такі зміни складу Рад майже завжди призводять до цілого ряду проблем, пов’язаних з різним розумінням директорами: ролі і місця Ради в структурі органів компанії, основних правил і стандартів її роботи, належної поведінки директорів на засіданнях, у діловому спілкуванні, і навіть зовнішнього вигляду директорів та інших співробітників, що працюють з Радою.

Причини виникнення таких проблем багато в чому пояснюються різними традиціями,  культурними, національними та релігійними особливостями різних народів. У більшості випадків запорукою вирішення таких проблем є гарна підготовка людей,  які організовують роботу Рад, – їх голів і секретарів. Знаючи «як усе має бути» в міжнародних компаніях, вони з самого початку створять для всіх директорів комфортну робочу обстановку, надавши їм необхідну підтримку і дозволивши сфокусуватися саме на проблематиці бізнесу компанії, а не на звиканні до «місцевих особливостей» нової Ради.

Програма не базується на специфіці законодавства України або інших країн, її завданням є ознайомлення слухачів із загальноприйнятими у всьому світі стандартами роботи Рад,  директорів та інших посадових осіб,  які працюють з Радами директорів (наглядовими радами ).

Мабуть, вперше в одній програмі поєднується розгляд питань забезпечення не тільки професіоналізму, а й позитивного іміджу Ради в цілому і директорів, що входять до його складу. У такій  «єдності форми і змісту » полягає її унікальність .

Програма складається з двох частин. Кожна частина є абсолютно закінченим самодостатнім навчально- консультаційним продуктом. Участь у всій програмі рекомендується всім, хто працює в Раді або для Ради.

Детальніше про програму, умови реєстрації та оплати дивіться у розділі “Заходи”

З питаннями Ви можете звертатись до Ірини Біляченко – тел. (044) 22-88-759, e-mail: Irina.Bilyachenko@cgpa.com.ua.