Увійти|Реєстрація

м.Київ, вул. Володимирська, 23

info@cgpa.com.ua

Підписатись на новини
30.08.2016Антикорупційний комплаєнс у бізнесі стане темою першої в Україні міжнародної конференції

11 листопада 2016 року в Києві відбудеться перша в Україні конференція щодо шляхів викорінення корупції з боку приватного сектору: “Антикорупційний комплаєнс у бізнесі: міжнародний досвід та українська практика”.

РЕЄСТРАЦІЯ НА КОНФЕРЕНЦІЮ

Організаторами заходу виступають Професійна асоціація корпоративного управління (ПАКУ) за підтримки Центру міжнародного приватного підприємництва (CIPE).

Конференція стане кульмінацією проекту CIPE «Зміцнення антикорупційного комплаєнс в бізнесі», що реалізується ПАКУ протягом 2015-2016 років з метою допомоги українському бізнесу і державним службовцям виконати вимоги розділу Х Закону України «Про запобігання корупції», який набув чинності 26 квітня 2015 року.

В результаті програми вже більше 300 представників бізнесу та влади з Києва, Дніпропетровська, Вінниці та Львова на тренінгах від провідних експертів в Україні дізналися чому потрібно впроваджувати процедури антикорупційного комплаєнс.

Конференція у листопаді збере на єдиному дискусійному майданчику провідних фахівців з впровадження антикорупційних політик у державних та приватних компаніях, щоб обговорити законодавчі аспекти регулювання цієї сфери, а також дізнатися покрокові алгоритми, міжнародні та вітчизняні практики щодо:

  • Порядку проведення внутрішнього розслідування по фактам корупції
  • Управління корупційними ризиками під час взаємодії з контрагентами
  • Комплаєнс під час взаємодії з державними органами
  • Заходів реагування на корупційні правопорушення та злочини співробітників
  • Антикорупційної перевірки та оцінки надійності контрагентів
  • Антикорупційних механізмів та комплаєнс контролю у сфері закупівельної діяльності
  • Практичних прикладів виявлення, оцінки та запобігання можливих корупційних правопорушень
  • Кодексу ділової етики, як елементу антикорупційної програми
  • Розробки та включення антикорупційного застереження під час укладання договорів з контрагентами
  • Конфлікту інтересів: політика компанії у сфері його попередження, виявлення та врегулювання

«Ми беремося пояснити українському бізнесу, чому давати хабарі не вигідно, навіть в Україні. Це – чи не найголовніша мета нашого проекту. Та оскільки на сьогодні ми вже бачимо позитивні зрушення в цьому напрямку, постає завдання наступного етапу: надати конкретні механізми та інструменти комплаєнс, що працюватимуть в українських реаліях», – прокоментував голова Правління ПАКУ Олександр Окунєв.

За його словами, восени 2016 року конференції передуватимуть три навчальні програми підготовки комплаєнс-офіцерів, на яких провідні експерти та представники державних регуляторів допоможуть уповноваженим спеціалістам від середніх і великих компаній в Україні розробити і впровадити антикорупційні програми, а також побудувати механізм моніторингу їх виконання.

Узагальнений досвід та рекомендації програм, всуміш з живими коментарями зарубіжних експертів, будуть представлені на конференції. Участь безкоштовна, необхідна попередня реєстрація.

РЕЄСТРАЦІЯ

Через обмежену кількість місць у залі, організатори залишають за собою не підтверджувати участь у конференції, про що буде повідомлено на e-mail.

Асоціація запрошує до партнерства організації та компанії, зацікавлені у становленні прозорого та відповідального бізнесу в Україні.

За додатковими питаннями звертатися до керівника секретаріату ПАКУ Ірини Біляченко – тел. (044) 22-88-759, 278-12-52, info@cgpa.com.ua