Увійти|Реєстрація

м.Київ, вул. Володимирська, 23

info@cgpa.com.ua

Підписатись на новини
03.11.2017Завершилася перша спеціалізована навчальна програма «Корпоративний директор»

1 листопада 2017 року успішно завершилася перша спеціалізована навчальна програма «Корпоративний директор» для членів наглядових рад акціонерних товариств (далі – Програма). До розробки та впровадження Програми долучилися фахівці Професійної асоціації корпоративного управління та Українського інституту корпоративного управління за підтримки Міжнародної фінансової корпорації (IFC) та  за сприяння Британського Посольства в Україні, а також Центру міжнародного приватного підприємництва (CIPE).

Відкриваючи другий модуль програми, Олександр Окунєв, голова Правління ПАКУ, наголосив на тому, що в цьому модулі увага слухачів зосереджуватиметься на прийнятті Наглядовими радами стратегічних інвестиційних рішень та на оцінці ефективності роботи окремих директорів та Наглядових рад в цілому.

Про розробку та реалізацію стратегії фінансування бізнесу розповіла учасникам Ірина Стародубова, асоційований партнер компанії Capital Times. Особливу зацікавленість викликало питання залучення капіталу фондів прямого інвестування. Сергій Гончаревич, засновник та керуючий партнер компанії Capital Times, у своїй сесії зупинився на перевагах та недоліках публічності компаній, на підготовці компанії до первинного розміщення акцій (IPO).

 

Дмитро Леонов, головуючий Ради Української Асоціації Інвестиційного Бізнесу (УАІБ) зосередив увагу слухачів на питаннях оцінки результатів діяльності компанії; відповів на запитання, яку інформацію члени ради можуть отримати з фінансової звітності, які показники можуть свідчити про потенційні проблеми та ризики компанії.

Аспектам оцінки діяльності Ради, критеріям оцінки ефективності роботи Ради, методиці проведення оцінки, а також підходам до вирішення проблеми наступності в управлінні компанією була присвячена сесія Олександра Окунєва, голови Правління ПАКУ.

Особливу зацікавленість учасників програми викликала сесія запрошеного спікера програми – партнера компанії Saenko Kharenko Сергія Погребного, який виклав своє бачення ролі Ради у забезпеченні корпоративної безпеки компанії; повноважень Наглядової Ради в сфері безпеки бізнесу, а також оптимальної схеми корпоративної безпеки компанії і дій її керівництва в надзвичайних ситуаціях.

На завершення у форматі круглого столу учасники програми мали змогу поспілкуватися з членами Ради Національного реєстру корпоративних директорів: Оленою Волошиною, Керівником діяльності IFC в Україні, та Олександром Окунєвим, головою правління ПАКУ. Члени Ради Реєстру дали відповіді на питання щодо вимог та процедур включення до Реєстру, а також щодо можливостей, які можуть відкритися перед директорами, включеними в даний Реєстр.

Сергій Трипутень, Керівник проекту IFC «Корпоративне управління в Європі та Центральній Азії», розповів про тривалу і плідну співпрацю між IFC та ПАКУ у сфері запровадження кращих практик ефективного корпоративного управління в Україні.

Учасники програми отримали Сертифікат про участь у програмі, який засвідчує їхню готовність до постійного удосконалення та прагнення нових знань і звершень у сфері поліпшення корпоративного управління в українських та міжнародних компаніях.