Увійти|Реєстрація

м.Київ, вул. Володимирська, 23

info@cgpa.com.ua

Підписатись на новини
26.05.2021HR-директор і корпоративне управління: сучасні виклики і можливості розвитку кар’єри

Куди прагнути HR-директору? Усі, хто досягнув цієї позиції і вже встиг попрацювати у кількох компаніях, зіштовхуються з дилемою: що далі? Один з можливих шляхів – шлях в раду директорів компанії.

Про це, і не тільки, поговорили спікери онлайн-конференції, яка відбулася 25 травня 2021 року, серед яких були:

Анна Власова, засновник і директор школи HRM, член наглядової ради Нової Пошти

Олександр Окунєв, голова Правління Професійної асоціації корпоративного управління (ПАКУ)

Юлія Пилипенко, HR-директор Райффайзен Банк Аваль

Рената Дельпорте, старший віце-президент і Global HR Business Partner компанії SoftServe

Маргарита Короткова, директор з управління персоналом та соціальної політики Групи Нафтогаз

Зокрема обговорювалися такі питання:

  • Як відрізняється роль HR-директора в компаніях, де: а) Наглядова рада створена і успішно працює; б) компанія знаходиться на етапі створення Ради; в) Ради немає і її створення не планується. Навіщо в Раді може бути потрібен директор з навичками і досвідом роботи в сфері управління персоналом? Який внесок він може (повинен) внести? Що він НЕ повинен робити?
  • Які є перспективи кар’єрного росту для HR-директора в українських компаніях? Чи є у HR-директорів такий вектор розвитку, як увійти до складу Наглядової (Консультативної) Ради своєї або іншої (не конкурує) компанії? Чи відомі подібні приклади в Україні та за кордоном?
  • Яка роль HR-директора в питаннях планування наступності (succession planning) менеджменту і Ради директорів? Пошук і перевірка кандидатів до складу Ради, переговори, контракти тощо? Чи щось ще?
  • Чи надають компанії своїм співробітникам навчання з корпоративного управління? Якщо так,  то яким категоріям (топ-менеджерам, юристам, корпоративним секретарям, фахівцям у сфері комплаєнс, іншим категоріям)? Чи бере участь HR-директор в розвитку членів Ради, СЕО та інших топ-менеджерів компанії, і як це відбувається?  Чи члени Рад вирішують ці питання самостійно?

Спікери відмітили обов’язкову потребу членам ради і топ-менеджменту постійно удосконалювати свої знання та навички, зокрема навчаючись на програмі професійного розвитку для членів рад директорів «Корпоративний директор». Старт найближчої програми 9 червня 2021.

Відео з конференції