Увійти|Реєстрація

м.Київ, вул. Володимирська, 23

info@cgpa.com.ua

Підписатись на новини
08.06.2015Звернення ПАКУ до НКЦПФР щодо роз’яснення дії п.10 Закону про депозитарну систему

 

Професійна асоціація корпоративного управління (далі – ПАКУ), у зв’язку із набуттям чинності п.10. Розділу VI «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про депозитарну систему України» (щодо обмежень щодо врахування цінних паперів при визначенні кворуму та при голосуванні в органах емітента) звертається до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (далі – Комісія) з проханням роз’яснити деякі питання дії Закону. 

Лист в Комісію

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку

             Професійна асоціація корпоративного управління (далі – ПАКУ), у зв’язку із набуттям чинності п.10. Розділу VI «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про депозитарну систему України» (щодо обмежень щодо врахування цінних паперів при визначенні кворуму та при голосуванні в органах емітента) звертається до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (далі – Комісія) з проханням роз’яснити наступне:

1) Яким чином має відображатися в переліку акціонерів, які мають право на участь у загальних зборах, який надається Центральним депозитарієм України, інформація про акціонерів, які не уклали з депозитарною установою договір про обслуговування рахунка в цінних паперах?

2) Чи зобов’язане акціонерне товариство повідомляти таких акціонерів про проведення загальних зборів та про зміни у порядку денному загальних зборів акціонерів?

3) Чи зобов’язана реєстраційна комісія допускати таких акціонерів до приміщення, де проводяться загальні збори ?

4) Чи зобов’язана реєстраційна комісія реєструвати таких акціонерів для участі загальних зборах та видавати їм бюлетені для голосування ?

5) Чи зобов’язана реєстраційна комісія та, в подальшому, лічильна комісія враховувати голоси акціонерів під час визначення кворуму та голосування, якщо в переліку акціонерів, які мають право на участь у загальних зборах встановлено обмеження щодо врахування голосів, але акціонер надав реєстраційній комісії документи, які підтверджують факт укладання ним відповідного договору про обслуговування рахунка в цінних паперах, що фактично знімає встановлене обмеження (тобто, договір був укладений після дати складення переліку акціонерів, які мають право на участь у загальних зборах, або інформація про укладання договору була помилково не внесена до системи депозитарного обліку? Які документи може приймати до уваги реєстраційна комісія в такому випадку?  

Також, просимо роз’яснити, як діяти акціонерному товариству у випадку. якщо Укрпошта відмовляється приймати для відправлення листи із оголошенням про проведення загальних зборів до населених пунктів Донецької та Луганської області, на території яких здійснюється антитерористична операція

З повагою,

Голова Правління ПАКУ,

Член Громадської ради НКЦПФР

О. Окунєв