Увійти|Реєстрація

м.Київ, вул. Володимирська, 23

info@cgpa.com.ua

Підписатись на новини
04.07.2019Завершилася VII Програма професійного вдосконалення членів наглядових рад «Корпоративний директор»

3 липня 2019 року слухачі VII програми професійного вдосконалення членів наглядових рад «Корпоративний директор» отримали свої сертифікати. Літня програма виявилася успішною і особливою, оскільки більшість учасників програми представляли банківський сектор України, як приватний, так і державний. Окрім того, серед слухачів були представники держаних енергетичних компаній і приватних девелоперських.

Належне корпоративне управління впевненою ходою завойовує позиції та стає конкурентною перевагою великої кількості українських компаній усіх секторів, і не лише акціонерних товариств чи лістингових компаній.

Про це та багато інших цікавих підходів та кейсів розповів під час навчальних модулів Олександр Окунєв, голова Правління ПАКУ, який за багаторічний досвід своєї діяльності у сфері розвитку та становлення належного корпоративного управління в Україні зібрав великий багаж знань та неординарних кейсів з українських та міжнародних реалій.

Олена Волошина (IFC), відкриваючи програму та вітаючи учасників, наголосила, що корпоративне управління в Україні розвивається дуже інтенсивно. “Драйвером корпоративного управління є приватний сектор, в якому є достатньо українських компаній, що дійшли до рішення створення Ради директорів (Наглядової ради) не через зовнішній вплив та вимоги IFC, біржі, чи інвесторів, а через власну потребу та розуміння.  Українські власники шукають рішення, як створити Раду, яка буде корисною для їхньої компанії.”


Олена Вольська
з EBS Consulting, Ігор Гут з DYB Ukraine, Ірина Стародубова та Сергій Гончаревич з Capital Times розповідали учасникам про ролі та завдання членів Наглядових рад у різних сферах та напрямах, підсилюючи усю теорію кейсами з власного досвіду вирішення складних стратегічних завдань. 

Олег Журавльов, голова наглядової ради СК «Крона», звернув увагу слухачів на питання Induction, якому дуже часто не надається необхідної уваги в українських компаніях. А саме завдяки Induction session новим членам ради набагато простіше і швидше ввійти в курс справ і приступити до ефективної роботи на займаній позиції.

Наостанок надзвичайно складною і, часом, провокативною, була сесія Сергія Погребного з Асоціації професіоналів корпоративної безпеки бізнесу, який висвітлював питання корпоративної безпеки бізнесу і ролі наглядової ради в її забезпеченні, посилаючись на дуже яскраві приклади рейдерських захоплень та небезпек, які чатують на українських бізнесменів звідусіль.