Увійти|Реєстрація

м.Київ, вул. Володимирська, 23

info@cgpa.com.ua

Підписатись на новини
10.10.2020Стартувала XII Програма професійного розвитку членів рад директорів

7-8 жовтня 2020 пройшов перший модуль XII Програми професійного розвитку членів наглядових рад та рад директорів «Корпоративний директор». З вітальним словом до учасників програми звернулася Олена Волошина, Керівник діяльності Міжнародної фінансової корпорації в Україні, наголосивши на важливості такої програми для українських директорів. Також О.Волошина зазначила, що IFC вже багато років підтримує діяльність ПАКУ у становленні належного корпоративного управління в Україні.

Олександр Окунєв, голова Правління ПАКУ, зосередив увагу учасників на головних перевагах якісного корпоративного управління, «світових стандартах» та «найкращій практиці» корпоративного управління, підходах до побудови ефективної моделі корпоративного управління в компаніях, головних завданнях ради. Окремо О.Окунєв зупинився на типах директорів у раді, ролі незалежних директоів, а також розкрив поняття «Diversity» в раді.

Другий день першого модулю Програми розпочався з розгляду практичних питань організації роботи наглядової ради, про які учасникам розповів Олег Журавльов, заступник голови Наглядової ради «Укрзалізниці», голова Наглядової ради страхової компанії «Крона». Перше питання, на якому Олег зосередив увагу учасників – це Induction Session або Процедура введення на посаду, без якої часом дуже важко обійтися, особливо якщо новий член ради – іноземець.

Окрім того, О.Журавльов окремо зупинився на проблемах планування засідань ради та роботи комітетів, їх складу та структури. На завершення було піднято питання особливої ролі та місця Корпоративного секретаря в компанії і чому його роль часом буває неоціненною.

Завершився перший модуль пошуком відповіді на запитання Пітера Друккера «Чому культура з’їдає стратегії на сніданок?» разом з Петером Зашевим, професором Стокгольмської Школи Економіки в Ризі, директором програм корпоративного навчання Hanken School of Еconomics і членом ради директорів  Alu-Releco International (Фінляндія).

Петер зосередив увагу слухачів на прикладному значенні корпоративної культури для бізнес-успіху компанії. Окремо було розглянуто питання лідерства і менеджменту з точки зору корпоративної культури та ради директорів. Також було окремо розглянуто особливості діяльності рад Східної Європи та Скандинавії.