Увійти|Реєстрація

м.Київ, вул. Володимирська, 23

info@cgpa.com.ua

Підписатись на новини
06.06.2015Семінари Центру корпоративного управління МІБ у лютому

Центр корпоративного управління Міжнародного інституту бізнесу запрошує стати учасником семінарів

«Судова практика розгляду корпоративних спорів»

15 лютого 2012 року

Семінар розраховано на досвідчених фахівців у сфері корпоративних відносин та їх правового врегулювання. Програма семінару складається з обговорення конкретних судових справ вищих судових інстанцій України за останні 5 років, що складають найсучаснішу практику застосування у вирішенні корпоративних спорів норм Цивільного та Господарського кодексів України, Закону «Про акціонерні товариства».

У програмі буде розглянута судова практика щодо:

  1. приведення діяльності акціонерних товариств у відповідність до вимог Закону України «Про акціонерні товариства»;
  2. скликання та проведення загальних зборів акціонерів;
  3. діяльності наглядових рад та виконавчих органів акціонерного товариства;
  4. укладення угод акціонерного товариства.

Учасникам семінару завчасно будуть вислані переліки проблемних питань, які планується обговорювати, будь-який учасник матиме право додати до переліку інші питання, які, на його думку, є проблемними та потребують обговорення на семінарі.

Автором та викладачем Програми є Окунєв Олександр Йосипович – Директор Центру розвитку корпоративного управління МІБ, відомий в Україні фахівець у галузі корпоративного права. Член Консультаційно – експертної ради з питань корпоративного управління ДКЦПФР; голова Правління Професійної асоціації корпоративного управління (ПАКУ).

 «ЗАГАЛЬНІ ЗБОРИ АКЦІОНЕРІВ: нове законодавство та перший досвід його застосування»

16 лютого 2012 року 

Відповідаючи на численні запити власних клієнтів, Центр розвитку корпоративного управління МІБ презентує Вашій увазі семінар, присвячений питанням підготовки та проведення загальних зборів акціонерів (ЗЗА) з врахуванням положень Закону України “Про акціонерні товариства”.

Учасники семінару не лише вислухають практичні поради фахівця, а й матимуть можливість обговорити спірні моменти методом “мозкового штурму”, обмінятися досвідом з усіма учасниками семінару, а також,отримають унікальний пакет роздаткових матеріалів, що включає презентації лектора та велику кількість систематизованих судових рішень у справах щодо визнання рішень ЗЗА недійсними.

Увага! Семінар не передбачає розгляду питань діяльності органів управління АТ.

«Організація кумулятивного голосування в акціонерному товаристві: як реалізувати вимоги нового законодавства»

17 лютого 2012 року

Цілі проведення заходу – добитися повного розуміння особами, які відповідають в АТ за організацію корпоративних подій, усіх деталей і нюансів абсолютно нової для корпоративних відносин в Україніпроцедури кумулятивного голосування; сфокусувати увагу на питаннях, що потребують додаткового врегулювання в локальних нормативних актах АТ; надати учасникам зразки всіх документів, які складаються при проведенні кумулятивного голосування.

Практикум складається з:

1. вступної лекції про вимоги Закону України «Про акціонерні товариства» до випадків і порядку обрання Наглядової ради й Ревізійної комісії АТ шляхом кумулятивного голосування;

2. ділової гри «обрання Наглядової ради АТ» шляхом кумулятивного голосування, у якій кожен із учасників семінару виступить у ролі (а) мажоритарного акціонера; (б) міноритарного акціонера; (в) члена лічильної комісії АТ;

3. обговорення результатів ділової гри, узагальнення й формулювання питань, що потребують додаткового врегулювання в Статуті й Положеннях АТ;

4. заключної презентації, присвяченої практичним рекомендаціям із організації процедури кумулятивного голосування, а також обговоренню рекомендованих зразків документів, що складаються при проведенні кумулятивного голосування (бюлетень для голосування; протокол про результати голосування; протокол загальних зборів акціонерів).

Учасники заходу будуть забезпечені об’ємним пакетом методичних матеріалів, що складатимуться із добірки публікацій у вітчизняних та закордонних ЗМІ з питань проведення кумулятивного голосування, а також зразків документів, рекомендованих для використання.

Детальна інформація про заходи  на нашому сайті.

За умови участі у двох або трьох семінарах надається суттєва знижка!

З будь-яких питань стосовно участі у зазначених заходах звертайтесь до Ірини Біляченко – тел. (044) 228-87-59 (прямий), 585-00-33 (вн. 132)  e-mail: cg@iib.com.ua

Будемо раді бачити Вас серед учасників наших програм!