Увійти|Реєстрація

м.Київ, вул. Володимирська, 23

info@cgpa.com.ua

Підписатись на новини
19.12.2016Роз’яснення ПАКУ щодо вчинення після 01.05.2016 значних правочинів, які були попередньо схвалені ЗЗА до 01.05.2016

З 01.05.2016 набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту прав інвесторів» від 07.04.2015 №289-VIII. Цим законом, зокрема, змінено ст. 70 та ст. 72 Закону України «Про акціонерні товариства» (далі – Закон), щодо порядку прийняття органами управління акціонерних товариств рішень про вчинення значних правочинів.

Враховуючи численні звернення щодо порядку застосування норм Закону до значних правочинів, які були попередньо схвалені загальними зборами акціонерів до 01.05.2016, але вчиняються після цієї дати, ПАКУ роз’яснює порядок застосування норм Закону щодо вчинення таких правочинів.

ПЕРЕЙТИ ДО РОЗ’ЯСНЕННЯ

З іншими роз’ясненнями, рекомендаціями та професійними думками ПАКУ щодо чинних норм корпоративного законодавства Ви можете познайомитись у розділі «Законотворчість» на сайті www.cgpa.com.ua.

Нагадаємо, ПАКУ надає методичну допомогу членам Асоціації та іншим учасникам ринку шляхом формування незалежної професійної думки, зокрема, роз’яснень чинного законодавства України в сфері корпоративних відносин. Роз’яснення ПАКУ не є обов’язковими до виконання, але можуть використовуватися як аргументи для прийняття рішень і/або вирішення спорів з питань корпоративного права та управління.