Увійти|Реєстрація

м.Київ, вул. Володимирська, 23

info@cgpa.com.ua

Підписатись на новини
29.03.2018Розпочалася третя програма професійного вдосконалення членів наглядових рад «Корпоративний директор»

27-28 березня 2018 року відбувся перший модуль вже третьої програми професійного вдосконалення членів наглядових рад «Корпоративний директор», яка була розроблена Професійною асоціацією корпоративного управління (ПАКУ) у співпраці з Українським інститутом корпоративного управління за підтримки Міжнародної фінансової корпорації (IFC), Центру міжнародного приватного підприємництва (CIPE) і Британського Посольства в Україні.

Наприкінці 2017 року було проведено дві пілотні програми, після завершення яких було здійснено опитування серед учасників та тренерів. На основі даного дослідження програму було частково змінено і покращено, і вже у березні 2018 року був проведений перший модуль удосконаленої програми.

Програму відкривав Джейсон Бретт Пеллмар, голова Регіонального представництва IFC в Білорусі, Молдові та Україні. Він зазначив, що «корпоративне управління дає додаткову цінність для компаній. Воно впливає на продуктивність компанії, скорочує інвестиційні ризики, знижує репутаційні ризики. IFC була першою організацією, яка вимагала ретельного інвестиційного аналізу для кожної транзакції. У IFC розробили власну методологію оцінки корпоративного управління. Це система для оцінки ризиків корпоративного управління, а також оцінки можливостей для нашої компанії. Наша мета – це дотримання найкращих практик корпоративного управління, захист прав акціонерів, довіра до ради директорів. Україну ще чекає довгий шлях до відкритості і публічності. Я сподіваюся, що Ви як члени наглядових рад будете рушійною силою в цьому».

Олександр Окунєв, голова Правління ПАКУ, познайомив учасників з основними елементами моделі корпоративного управління, зазначив проблематику оцінки рівня корпоративного управління, визначив підходи до побудови ефективної моделі корпоративного управління в компанії (групі компаній). Про роль ради, тип ради, її основні завдання, підходи до визначення компетенції, а також взаємовідносини ради та виконавчого органу говорили запрошені тренери програми Ірина Стародубова, Асоційований партнер Capital Times, та Ярослав Кінах, Президент Iskander Energy Corporation, на засіданні імпровізованого круглого столу. Родзинкою обговорення стали досвід членства спікерів у наглядових радах українських (І.Стародубова) та зарубіжних (Я.Кінах) компаній.

Про роль наглядової ради в розробці та реалізації стратегії компанії та схвалення радою стратегічних рішень з розвитку підприємства розказав Данило Пасько, керуючий партнер Diligent Capital Partners.

Серед учасників програми представники великих та середніх приватних та державних підприємств, власники, керівники та члени наглядових рад, керівники департаментів, а також представники міністерств та відомств, відповідальних за впровадження наглядових рад в державних підприємствах.