Увійти|Реєстрація

м.Київ, вул. Володимирська, 23

info@cgpa.com.ua

Підписатись на новини
27.03.2017Реєстр корпоративних директорів як елемент реформи корпоративного управління

30 березня 2017 року в Києві відбудеться прес-конференція «Реєстр корпоративних директорів як елемент реформи корпоративного управління» з метою ознайомлення громадськості та бізнесу про запровадження проекту «Реєстру корпоративних директорів Професійної асоціації корпоративного управління» (далі – Реєстр). Початок о 10:00.

Організатор заходу – Професійна асоціація корпоративного управління (ПАКУ).

Приводом для проведення прес-конференції стало рішення ПАКУ щодо запровадження проекту «Реєстр корпоративних директорів Професійної асоціації корпоративного управління».

Реформою корпоративного управління, яка наразі здійснюється, є запровадження інституту незалежних директорів в наглядових радах банків та компаній реального сектору. Новим законодавством, зокрема, передбачається створення комітетів наглядових рад з питань аудиту, призначень та винагород, інші інновації в діяльності наглядових рад. Зазначені новели законодавства закладають основу для появи в Україні осіб, що професійно виконуватимуть функції незалежних членів наглядових рад акціонерних товариств.

Реєстр створюється з метою просування реформ в управлінні державним та недержавним корпоративним секторами економіки, впровадження найкращих практик корпоративного управління. Проект полягає у наданні шляхом формування та оприлюднення відповідного Реєстру інформації про фахівців з корпоративного управління, яких ПАКУ рекомендує для обрання до складу наглядових рад юридичних осіб.

Реєстр формується та ведеться спеціальним органом – Радою Реєстру корпоративних директорів, до складу якої запрошено відомих та авторитетних у бізнес-середовищі осіб, які не є державними службовцями та не ведуть активної політичної діяльності.

Реєстр формується з фізичних осіб, які згідно законодавства України мають право бути обраними членами наглядових рад юридичних осіб та звернулися до ПАКУ з відповідною заявою.

У прес-конференції візьмуть участь члени Ради Реєстру:

  • Олена Волошина, керівник діяльності IFC в Україні,
  • Ігор Мітюков, голова наглядової ради ПАТ «Національний депозитарій України»,
  • Олександр Окунєв, голова правління ПАКУ.

Місце проведення: вул. Рейтарська, 8/5-А, Інформаційне агентство «Інтерфакс-Україна».

До участі запрошуються представники ЗМІ, власники бізнесу, співробітники державних органів, які здійснюють управління державними корпоративними правами, члени Наглядових Рад, виконавчі керівники компаній, представники українських і міжнародних інвестиційних і фінансових організацій, експерти, консультанти, фахівці, що працюють в сфері корпоративного права та корпоративного управління.

Участь у заході є безкоштовною та потребує попереднього підтвердження від організаторів. Акредитація журналістів обов’язкова до 29 березня 2017 до 17:00. Реєстрація за посиланням. Секретаріат ПАКУ: +38 044 228-87-59, info@cgpa.com.ua.