Увійти|Реєстрація

м.Київ, вул. Володимирська, 23

info@cgpa.com.ua

Підписатись на новини
11.12.2015Пропонуємо разом подати коментарі до проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання питання участі акціонерів в управлінні акціонерним товариством»

Шановні колеги! На сайті НКЦПФР оприлюднено доопрацьований проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання питання участі акціонерів в управлінні акціонерним товариством». Ознайомитись з текстом проектуможна за посиланням http://www.nssmc.gov.ua/law/19852.

Мета Законопроекту полягає у врегулюванні питання участі в управлінні акціонерними товариствами акціонерів, які до 12 жовтня 2014 року не скористалися своїм правом на зарахування належних їм акцій на рахунки в цінних паперах в депозитарній системі шляхом:
– передбачення процедур відновлення власником (правонаступником власника) обліку прав власності та поновлення своїх прав на цінні папери, які йому належать;
– передбачення механізму визнання таких цінних паперів викупленими емітентом, у разі якщо власник (правонаступник власника) не скористається запропонованою процедурою відновлення прав;
– зобов’язання емітента сплатити їх власнику (правонаступнику власника) ринкову вартість цінних паперів, які вважаються викупленими.

Асоціація планує подати коментарі до цього проекту. Якщо у Вас є конструктивні зауваження та побажання до документів, надішліть їх, будь ласка, до 18 грудня (кінця робочого дня) Євгену Петрику за адресою petrik@emcon.com.ua.