Увійти|Реєстрація

м.Київ, вул. Володимирська, 23

info@cgpa.com.ua

Підписатись на новини
23.05.2017ПАКУ системно працює над формуванням в Україні професії фахового корпоративного (незалежного) директора

Реформою корпоративного управління, яка наразі здійснюється в Україні, є запровадження інституту незалежних директорів в наглядових радах банків та компаній реального сектору. Новим законодавством, зокрема, передбачається створення комітетів наглядових рад з питань аудиту, призначень та винагород, інші інновації в діяльності наглядових рад. Зазначені новели законодавства закладають основу для появи в Україні осіб, що професійно виконуватимуть функції незалежних членів наглядових рад акціонерних товариств.

Наприкінці березня 2017 року ПАКУ на прес-конференції оголосила про початок роботи Проекту «Національний реєстр корпоративних директорів», який повинен впорядкувати, спростити та зробити прозорим процес підбору та призначень у наглядові ради акціонерних товариств в Україні.

Звісно, це тільки частина роботи з потенційними корпоративними директорами, якою планує займатися ПАКУ. Пропонуватимуться також програми підготовки членів наглядових рад, орієнтаційні сесії, буде розроблено Кодекс професійної етики корпоративного директора, заплановані інші заходи.

Для реалізації поставлених завдань ПАКУ заручилася підтримкою як органів державної виконавчої влади, так і міжнародних організацій. Зокрема, підтримку Проекту підвищення професійного рівня корпоративних директорів в Україні надали Посольство Великої Британії в Україні, Міжнародна фінансова корпорація (IFC) та Центр міжнародного приватного підприємництва США (СІРЕ).

ПАКУ є громадською організацією, яка діє з 2009 року та об’єднує професіоналів корпоративного управління. За період діяльності ПАКУ та її навчальний центр – Український інститут корпоративного управління – напрацювали величезний обсяг методичних матеріалів, реалізували низку навчальних програм, провели ряд фахових заходів для корпоративних директорів.