Увійти|Реєстрація

м.Київ, вул. Володимирська, 23

info@cgpa.com.ua

Підписатись на новини
21.12.2015ПАКУ обговорює проект Закону «Про внесення змін до Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів»

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) на черговому засіданні, що відбулося 17 грудня 2015 року, схвалила проект змін до Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.

Зазначеними змінами порядок розкриття інформації емітентами – лістинговими компаніями удосконалюється та приводиться у відповідність до нових умов лістингу та Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту » прав інвесторів».

Загалом в проекті деталізовані вимоги до проміжної (квартальної) фінансової звітності емітентів; стандартизовані типи повідомлень, які подаються емітентами.

Крім того, розширюється перелік Особливої інформації, зокрема, розкриттю тепер підлягатимуть рішення про попереднє надання згоди на вчинення значних правочинів, рішення про надання згоди на вчинення значних правочинів або прийняття рішення про надання згоди на вчинення правочинів, щодо вчинення яких є заінтересованість у емітентів; інформація щодо провадження у справі про відшкодування емітенту збитків, завданих посадовою особою такого емітента.

Також проектом встановлена вимога щодо емітентів першого рівня лістингу додатково розміщувати фінансові звіти англійською мовою на власному веб-сайті.

ПАКУ планує подати коментарі до даного законопроекту. Якщо у Вас є конструктивні зауваження та побажання до документів, надішліть їх, будь ласка, до 28 грудня, до 17.00 Євгену Петрику за адресою petrik@emcon.com.ua.