Увійти|Реєстрація

м.Київ, вул. Володимирська, 23

info@cgpa.com.ua

Підписатись на новини
07.06.2015Нові правила та дії емітентів цінних паперів по формуванню взаємовідносин з усіма учасниками депозитарної системи обговорили під час круглого столу ПАКУ

17 вересня 2013 року у готелі “Хрещатик” (Київ) відбувся круглий стіл  ”Як вчасно виконати вимоги емітентам – учасникам деапозитарної системи”.  Організатором круглого столу  виступила Професійна асоціавція корпоративного управління (ПАКУ) разом з компанією SB Consulting.

Одним із своїх завдань як професійного об”єднання, ПАКУ вважає надання практичної допомоги фахівцям, які працюють у сфері корпоративного управління. Вирішується це завдання за формулою: «бачимо потенційну проблему – шукаємо шляхи її вирішення – інформуємо власних членів та бізнес-суспільство – проводимо публічні обговорення – працюємо з регулятором». З 01 січня 2013 року набрав чинності новий Закон України «Про депозитарну систему України» від 06.07.2012 (далі – «Закон»), відповідно до якого з 11 жовтня 2013 року на ринку цінних паперів почнуть функціонувати: депозитарні установи з відповідними ліцензіями Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (далі – НКЦПФР), Центральний депозитарій, Розрахунковий центр із обслуговування договорів на фінансових ринках, клірингові установи. З прийняттям Закону вносяться зміни до  Цивільного Кодексу України, Господарського Кодексу України, Законів України: «Про цінні папери та фондовий ринок», «Про акціонерні товариства», ЗУ «Про інститути спільного інвестування», «Про державне регулювання ринку ЦП» та інших. В цілому внесено зміни до 19 законодавчих актів. На виконання норм Закону України  «Про депозитарну систему України», НКЦПФР розробила і затвердила нові нормативні акти по відношенню до всіх її учасників, в тому числі і до емітентів цінних паперів.

Саме нові правила і  певні конкретні кроки емітентів цінних паперів по формуванню взаємовідносин з усіма учасниками депозитарної системи обговорили під час круглого столу.

Вітаючи учасників, Окунєв Олександр Йосипович, голова правління Професійної асоціації корпоративного управління, зазначив, що ПАКУ за допомогою подібних заходів хоче привернути увагу представників акціонерних  товариств,  юридичних та консультаційних компаній, представників регуляторів до проблем, які виникають у зв”язку з набуттям чинності нових нормативних документів.

Олександр Бойко, партнер компанії SB Consulting,

Білик Олена Євгенівна, керуючий партнер компанії SBC,

Сальчук Оксана Анатоліївна, заступник директора Департаменту регулювання депозитарної та розрахунково-клірингової діяльності Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку

Адамовська Марина Олександрівна,  Директор операційного департаменту Національного депозитарію України