Увійти|Реєстрація

м.Київ, вул. Володимирська, 23

info@cgpa.com.ua

Підписатись на новини
08.06.201520 листопада відбувся круглий стіл “Корпоративне управління в банках: виклики та можливості”

20 листопада 2013 відбувся круглий стіл “Корпоративне управління в банках: виклики та можливості“, що був організований Професійною асоціацією корпоративного управління (ПАКУ ) і Investor Relations Agency.

Його метою було формування консолідованої позиції банківського співтовариства щодо концепції зміни законодавчого та нормативного регулювання у сфері корпоративного управління. Учасники обговорили спектр особливостей корпоративного управління в банківських установах, розбіжності регуляторних вимог до банків у базових законах, тенденції зміни підходів до корпоративного управління в світовій практиці .

Своєю точкою зору перед присутніми поділилися Олександр Окунєв, голова Правління ПАКУ, Оксана Параскева, член Правління ПАКУ, Андрій Часовських, корпоративний секретар КБ “Південкомбанк”,Ольга Сторожук, начальник Управління корпоративних відносин ПАТ “Банк “Київська Русь”, Роман Кузюк, начальник відділу корпоративного управління ПАТ “ПУМБ”.

Законопроект, що був розроблений членами ПАКУ і покликаний усунути протиріччя, які стосуються питань корпоративного управління в законах про акціонерні товариства та банки і банківську діяльність,  представив Євген Петрик, член правління ПАКУ .

У дискусії про конкурентну перевагу корпоративного управління взяли участь Юлія Вітка, керівник юридичного департаменту FINREP II ,USAID, Володимир Глущенко, начальник управління супроводу акціонерного капіталу ПАТ “Банк ФОРУМ”, Галина Потопальська, начальник управління корпоративного адміністрування та зовнішніх перевірок ПАТ “Альфа -Банк”, Ірина Вахницька, координатор Комітету з питань регуляторної політики і нагляду Незалежної асоціації банків України (НАБУ ).

У круглому столі взяли участь представники банків “ВТБ БАНК”,  ”БАНК ФОРУМ”,  ”ДОЧІРНІЙ БАНК СБЕРБАНКУ РОСІЇ”, “АСВІО БАНК”, “МАРФІН БАНК”, “ПУМБ”, “Райффайзен Банк Аваль”, КБ “Хрещатик”, “Перший Інвестиційний Банк”,  Банк “Київська Русь”, “Альфа-банк”, “Піденкомбанк”, “Всеукраїнський Акціонерний Банк”, представники юридичних та консалтингових компаній ЮФ  ”Алєксєєв, Боярчуков та партнери”, “ЕМКОН”, члени ПАКУ.

За результатами Круглого столу вирішено продовжити обговорення об’ємної теми корпоративного управління в банках і внесено  пропозицію детальніше розглянути ряд аспектів на наступних заходах.

Подробиці про підсумки Круглого столу читайте в пост-релізі.