Увійти|Реєстрація

м.Київ, вул. Володимирська, 23

info@cgpa.com.ua

Підписатись на новини
06.06.201506 березня 2013 р. у м. Києві відбувся практикум ПАКУ

06 березня 20113 р. у м. Києві відбувся практикум «Проблеми корпоративного управління та їх вирішення».  Організатором цього заходу стала Професійна асоціація корпоративного управління, яка вже втретє поспіль  в регіонах проводить низку заходів у рамках Щорічних  зустрічей з ПАКУ. Цього разу захід було присвячено питанням корпоративного управління та фондового ринку, які є актуальними саме сьогодні, а саме: спірним питанням та судовим прецедентам щодо скликання та проведення загальних зборів акціонерів; практиці роботи корпоративного секретаря в українських компаніях; змінам у вимогах до розкриття регулярної та особливої інформації та змінам в депозитарній системі.

Олександр Окунєв, голова правління ПАКУ, відкриваючи захід, розповів про досягнення Асоціації за попередній рік, про можливість вступу в лави Асоціації юридичних осіб, про  план робіт цього року, зокрема, про проведення та умови першого в Україні конкурсу «Корпоративний секретар року»,  церемонія нагородження переможців якого відбудеться під час Міжнародного форуму корпоративних секретарів «Одеса 2013», про діяльність членів ПАКУ в удосконаленні  законодавчих та нормативних документів в сфері корпоративного управління та фондового ринку.
Учасників заходу найбільше цікавили практичні поради щодо скликання та проведення загальних зборів акціонерів, адже саме зараз майже всі акціонерні товариство готуються до їх проведення. Особливу увагу Олександр Окунєв приділив особливостям повідомлення акціонерів про проведення загальних зборів, здійснення реєстрації, проведення голосування та підрахунку голосів. Визначилися з діями акціонерного товариства після переобрання наглядової ради в неповному складі.

Не оминули також питання особливостей роботи корпоративного секретаря в Україні, зокрема, визначили, чи є така посада в компаніях, представники яких брали участь у заході, хто наразі  виконує функції корпоративного секретаря в їх компаніях,  а також  обговорили  питання обов’язковості введення посади корпоративного секретаря в акціонерних товариствах будь-якої форми власності та  різні погляди на цю проблему.

Член правління ПАКУ, директор компанії «Емкон» Євген Петрик під  час виступу надав детальні роз’яснення щодо змін у розкритті регулярної та особливої інформації акціонерними товариствами, які відбулися відповідно до рішення НКЦПФР від 20.11.2012 №1632 «Про затвердження Змін до Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів».

Особливий інтерес викликали коментарі Євгена Петрика щодо наслідків набуття чинності Закону України «Про депозитарну систему України».

У заході взяли участь представники таких компаній, як: ПАТ «Комерційний банк «Надра», ПАТ «Сбербанк Росії», ПАТ АКБ «Київ», ПрАТ «Інститут енергоаудиту та обліку енергоносіїв», ТОВ «Перший регіональний фондовий дім»,  ТОВ «Девелоперська компанія АРЦ», ТОВ «Сі ЕМ Ей Райх-Рорвіг Хайнц» , ПАТ«Бель Шостка Україна»,  ПрАТ «Страхова компанія АСКО – Донбас Північний», ПрАТ «Страхова компанія «ГУТА-Україна», ПрАТ «ФОЗЗІ РІТЕЙЛ», ПАТ «Вінницяфармація».

Наступні зустрічі  ПАКУ пройдуть у м. Одеса (12 березня 2013р.), у м. Донецьк (27 березня 2013 р.), у м. Дніпропетровськ (28 березня 2013 р.) та у м. Харків (02 квітня 2013 р.). Детальніше дивіться на нашому сайті у розділі «Заходи».