Увійти|Реєстрація

Kyiv, Volodymyrska street, 23

info@cgpa.com.ua

Subscribe to news
08.06.2015Спільний проект з антикорупційного комплаєнс в Україні

26 червня в Києві відбувся круглий стіл тему «Покращуємо бізнес-клімат в українському бізнесі через вдосконалення функції антикорупційного комплаєнс у системі корпоративного управління» (далі – круглий стіл). Організаторами виступили – Професійна асоціація корпоративного управління (ПАКУ), група компаній ДТЕК, Комплаєнс клуб Американської торгівельної палати в Україні, за підтримки Центру міжнародного приватного підприємництва (CIPE).

Можливий внесок приватного бізнесу в боротьбу з корупцією в Україні на даному етапі недооцінений. Важливо не тільки створити в бізнес – середовищі атмосферу нетерпимості до корупції, але й надати суспільству економічні важелі боротьби з нею. Розуміння реальних переваг додержання міжнародних стандартів антикорупційного комплаєнс мотивує компанії відмовитися від сумнівних «переваг» корупційної практики. Боротьба з корупцією на рівні підприємства дозволить захистити права та інтереси інвесторів та акціонерів, створити сприятливий інвестиційний клімат, залучити нових інвесторів, зробити ринок більш відкритим.

Розуміючи необхідність розвитку саме цієї складової антикорупційної діяльності організатори круглого столу виступили з ініціативою реалізації в Україні Проекту щодо покращення бізнес-клімату в українському бізнесі через вдосконалення функції антикорупційного комплаєнс у системі корпоративного управління (далі – Проект).

У своєму вітальному слові Тарас Качка, віце-президент Американської торгівельної палати в Україні (далі – Палата), представив антикорупційну стратегію Палати, розповів про її роль у сприянні розвитку комплаєнс і підтримки українського бізнес-середовища.

Наталія Баландіна, керівник Київського офісу CIPE, розповіла про ключові заходи CIPE в Україні і поділилася кращим світовим досвідом CIPE в боротьбі з корупцією. Вона також коротко поінформувала учасників про проект з реформування Торгово-промислової палати України та розповіла про експериментальні регіони, де починається проект.

Про інструменти комплаєнс, які можуть бути використані підприємствами малого та середнього бізнесу, розповів Тимур Хасанов-Батиров, керівник Клубу комплаєнс Американської торгівельної палати. Особливу увагу він звернув на Кодекс корпоративної етики, гарячі лінії та процедури вирішення конфлікту інтересів.

Керівник проектів ДТЕК, Анатолій Соловйов, розкрив перед учасниками круглого столу переваги, які можуть отримати транснаціональні корпорації від побудови їх діловими партнерами системи комплаєнс-контролю.

Резюмуючи все вищесказане, Олександр Окунєв, голова правління Професійної асоціації корпоративного управління, розповів про місію, завдання та учасників Проекту. Також він представив основні заходи проекту, серед яких є написання і видання методичного посібника з комплаєнс, тренінгові програми, розробка змін до законодавства та інше.

Участь у круглому столі взяли представники компаній «ДТЕК», «Данон», «НЕСТ», «Dr. Reddy’s Laboratories LLC», «ALD Automotive Ukraine», «ENI UKRAINE LLC», «Pfizer Ukraine», «Донецьксталь» – металургійний завод», «УВК Украина», «Ейгон Лайф Україна», асоціацій та громадських організацій, державних установ.

Зустріч була першим кроком у створенні платформи для успішної співпраці ділових асоціацій, громадських організаційта державних установ. У результаті цього заходу його організаторами було вирішено продовжити співпрацю з реалізації Проекту з комплаєнсу, який допоможе створити прозоре бізнес-середовище, вигідне як для глобальних компаній, що працюють в Україні, так й для їх бізнес-партнерів.

Прес-служба

Професійна асоціація корпоративного управління

Тел. 380 44 228 87 59

info@cgpa.com.ua