Увійти|Реєстрація

г. Киев, ул. Владимирская, 23

info@cgpa.com.ua

Подписаться на новости
05.06.2015Організація кумулятивного голосування в АТ

Неухильно наближається до кінця встановлений Законом України “Про акціонерні  товариства” (далі – Закон) перехідний період, протягом якого норми Закону мають бути прийняті до виконання в щоденній роботі усіма без виключення акціонерними товариствами України (далі – АТ). Однією з норм Закону, як відомо, є приведення статутів АТ у відповідність з вимогами Закону та їх державної реєстрації. Термін для здійснення цих дій встановлений до 01.04.2011. ДКЦПФР радить товариствам прийняти відповідні рішення на річних загальних зборах акціонерів 2010 року. Отже, залишається, буквально, декілька місяців для детальної розробки, ретельного обговорення з усіма зацікавленими сторонами і прийняття тексту нової редакції статуту, а також інших внутрішніх нормативних документів АТ.

Ретельним чином розібратися з вимогами нового Закону до статутів АТ,  отримати детальні консультації, рекомендації, авторські матеріали відомого в Україні фахівця, можна, відвідавши практикум “Приведення статуту та інших внутрішніх нормативних документів АТ у відповідність до вимог нового корпоративного законодавства України”, який відбудеться 3 листопада 2010 р.

Також Законом введена абсолютно нова для України процедура обрання Наглядової ради і Ревізійної комісії кумулятивним голосуванням. Добитися повного розуміння особами, відповідальними в АТ за організацію корпоративних подій, усіх деталей і нюансів процедури кумулятивного голосування; сфокусувати увагу на питаннях, що потребують додаткового врегулювання в локальних нормативних актах АТ; надати учасникам зразки усіх документів,  які складаються при проведенні кумулятивного голосування, пропонуємо напрактикумі “Організація кумулятивного голосування в акціонерному товаристві: як реалізувати вимоги нового законодавства”, який відбудеться 04 листопада 2010 р.

Автором і модератором заходів є Олександр Окунєв– директор Центру корпоративного управління МІБ, голова Правління Професійної асоціації корпоративного управління (ПАКУ), досвідчений фахівець у галузі корпоративного права. Має великий досвід здійснення в Україні консалтингових проектів МІБ і International Finance Corporation є співавтором одного з перших в Україні посібників з питань корпоративного управління, багатьох публікацій, присвячених цим проблемам. Член Експертного ради з питань корпоративного управління ДКЦПФР.

Детальну інформацію  про заходи  можна подивитися на веб-сайті www.iib.com.ua/cg  .

Місце проведення : Міжнародний інститут бізнесу,  м. Київ, Брест-Литовське шосе, 8 А.

З питань участі Ви можете звертатися до Інни Мозгової по тел. – (044) 228-87-59 (прямий), 585-00-33 (вн. 132), e-mail: Inna.Naumenko@iib.com.ua, cg@iib.com.ua.