Увійти|Реєстрація

м.Київ, вул. Володимирська, 23

info@cgpa.com.ua

Підписатись на новини
05.06.2015Семінар «Діяльність АТ на фондовому ринку» (за підтримки ДКЦПФР)

23 червня 2011 р. у м. Києві відбудеться семінар «Діяльність акціонерного товариства на фондовому ринку», організований Центром корпоративного управління Міжнародного інституту бізнесу (МІБ) та Державною комісією з цінних паперів та фондового ринку (ДКЦПФР).

З 01.05.2011 р. в Україні в повному обсязі діє Закон «Про акціонерні товариства» (далі – Закон). Норми Закону України «Про господарські товариства», які регулювали діяльність акціонерних  товариств, втратили чинність. Це означає, що всі без винятку акціонерні товариства України повинні привести свою діяльність у відповідність до вимог нового законодавства. Незалежно від норм, які є в Статутах, всі АТ повинні виконувати вимоги Закону «Про акціонерні товариства». 

Крім змін, пов’язаних з питаннями корпоративного управління в АТ, Закон встановлює багато нових норм щодо діяльності АТ на фондовому ринку: (1) введені нові правила надання акціонерам ПрАТ переважного права при відчуженні акцій іншими акціонерами; (2) вперше з’явилися процедури обов’язкового викупу АТ власних акцій; (3) абсолютно по-новому регулюється питання реалізації своїх прав власниками привілейованих  акцій; (4) всі акції переведені у бездокументарну форму; (5) ПАТ повинні бути включені до біржового списку; (6) виникла необхідність регулярного визначення ринкової вартості акцій тощо. Ці питання дуже актуальні для акціонерів та менеджерів АТ, тому що мова йде про регулювання права власності на компанію. На жаль, не всі питання врегульовані  чітко й однозначно, що дає підставу для діяльності корпоративних  рейдерів.

Участь у семінарі дозволить його учасникам концентровано й системно сприйняти новели законодавства, зрозуміти загрози і можливості, які виникають у зв’язку з їх прийняттям у компанії, обміркувати підходи до побудови надійної системи захисту власності акціонерів.
Нарешті, всім і завжди цікаво знати, «як на це відреагує ДКЦПФР»! Учасникам семінару надається унікальна можливість перевірити власне тлумачення спірних моментів нового законодавства з позицією відповідальних співробітників ДКЦПФР, обмінятися думками  з відомими спеціалістами та колегами.

Програма семінару передбачає:

  • презентацію основних  змін, пов’язаних з набуттям чинності Закону «Про акціонерні товариства» і можливих корекцій Закону найближчим часом;
  • практичні поради від представників ДКЦПФР щодо емісії та обігу акцій, складання звітності тощо;
  • презентацію «Основи оцінки для НЕ оцінювачів»
  • розгляд конкретних прикладів спірних ситуацій, пов’язаних з визначенням ринкової вартості акцій.

Як завжди, ми надаємо можливість всім, хто зареєструвався як учасник семінару, можливість заздалегідь задати власні питання, які, на його думку, є проблемними і потребують обговорення на семінарі. Всі побажання учасників  будуть враховані!  

Викладачі:
Хохлова Наталія  Віталіївна – заступник директора Департаменту корпоративних  відносин ДКЦПФР;
Колесникова Тетяна Василівна – радник Голови ДКЦПФР;
Болтичева Лариса Василівна – начальник відділу звітності і моніторингу Територіального управління в м. Києві та Київській області;
Маркус Яків Ісаакович – голова Експертної ради Українського товариства оцінювачів.

Місце проведення: Міжнародний інститут бізнесу, вул. Брест-Литовське шосе 8-а, м. Київ.

З питаннями Ви можете звертатись до Інни Мозгової – тел. (044) 22-88-759, 585-00-33 (вн. 132), e-mail: Inna.Naumenko@iib.com.uacg@iib.com.uawww.iib.com.ua/cg/seminars .