Увійти|Реєстрація

м.Київ, вул. Володимирська, 23

info@cgpa.com.ua

Підписатись на новини
03.10.2018Олександр Окунєв став учасником ІІ Харківського міжнародного юридичного форуму

27 вересня 2018 року Олександр Окунєв, голова правління Професійної асоціації корпоративного управління, виступив експертом в панелі «Ефективна система кримінальної юстиції як фактор сталого розвитку економіки» на ІІ Харківському міжнародному юридичному форумі у Харкові.

Створення ефективної, дієвої та скоординованої системи юстиції, вільної від корупції, підзвітної громадянам і такої, що забезпечує верховенство права і поліпшує бізнес-клімат в Україні – є стратегічним завданням усіх представників правничої професії. В умовах розвитку цифрової економіки перебудова системи юстиції має враховувати необхідність посилення правового захисту від злочинів у інформаційно-комунікаційному середовищі.

Метою дискусії було обговорення реформування системи юстиції та пошуку стратегічних напрямів і механізмів захисту національної економіки від протиправних посягань та підвищення рівня прозорості і доброчесності ведення бізнесу. Були підняті такі питання:

  • Роль органів кримінальної юстиції у здійсненні антикорупційної реформи та забезпеченні сталого розвитку економіки;
  • Антикорупційний комплаєнс: можливості та перспективи;
  • Злочинність у сфері економіки: сучасні тенденції та інноваційні методи протидії

Олександр Окунєв зупинив увагу присутніх на запровадженні моделей антикорупційного комплаєнсу як внеску бізнесу у справу боротьби з корупцією.