Увійти|Реєстрація

м.Київ, вул. Володимирська, 23

info@cgpa.com.ua

Підписатись на новини
06.06.2016Відбувся III Міжнародний форум корпоративних секретарів: результати та коментарі

В Києві 3 червня 2016 року відбувся III Міжнародний форум корпоративних секретарів.Організаторами Форуму виступили Професійна асоціація корпоративного управління (ПАКУ) і Міжнародна фінансова корпорація (IFC).

Ключовий висновок, якого дійшли учасники фахових дискусій, що розвиток системи корпоративного управління, як в акціонерних товариствах, так і в товариствах з обмеженою і додатковою відповідальністю, стало основним трендом в економіці України 2016 року.

За словами експертів, ці процеси супроводжуються масштабними інноваціями в українському корпоративному законодавстві.

«Корпоративний секретар в світовій практиці – це ключова посадова особа, відповідальна за організацію всієї роботи з корпоративного управління в компанії. В цьому році ми очікуємо справжній «професійний бум» корпоративних секретарів в Україні, адже з 1 січня 2018 року всі публічні акціонерні товариства в нашій країні зобов’язані ввести цю посаду», – заявив голова Правління ПАКУ Олександр Окунєв.

Більше 120 учасників з понад 10 країн світу зібралися на головному дискусійному майданчику для обміну досвідом та ознайомлення з інноваціями в сфері корпоративного права та корпоративного управління. Серед них корпоративні секретарі українських і зарубіжних компаній, члени наглядових рад акціонерних товариств, спеціалісти консультаційних та аудиторських фірм, які працюють в сфері корпоративного управління та ін.

ФОТОЗВІТ

Зі вступним словом до учасників Форуму КС звернувся глава регіонального представництва Міжнародної фінансової корпорації (IFC) в Україні та Білорусі Руфат Алімарданов. Він акцентував увагу на критично важливу роль корпоративного управління при прийнятті інвестиційних рішень і повідомив, що IFC планує запустити один з проектів для розвитку даної компетенції спеціально для українських компаній.

Про здобутки та плани корпоративної реформи розповіли голова Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку України Тимур Хромаєв і перший заступник голови Фонду державного майна України Дмитро Парфененко. За їх словами, цей напрямок є невід’ємним компонентом європейської інтеграції України, а також підкреслили внесок ПАКУ в розвиток професійного співтовариства корпоративних секретарів.

При цьому, розвиток корпоративного управління актуально не тільки для приватного бізнесу, а й для державних підприємств. На це звернула увагу партнер київського офісу міжнародної юридичної фірми Baker & McKenzie Оляна Гордієнко. «Змінюючи структуру управління державних компаній з пострадянської на корпоративну, замість радянських директорів ми отримаємо матеріально мотивованих топ-менеджерів”, – зазначила пані Гордієнко описуючи базові принципи SOE Reload.

Також на Форумі виступили керівник служби корпоративного управління і віце-президент з юридичних питань компанії Philips Lighting (Нідерланди) Ерік Вермулен, заступник Корпоративного секретаря – керівник Секретаріату Ради директорів АТ «Самрук-Казина» (Казахстан) Жардем Курмангазієв, керівник Департаменту з корпоративного управління / корпоративний секретар холдингової компанії Групи ДТЕК Олексій Поволоцький, консультант компанії «ICSA Software International» (Великобританія) Микита Коломнін, директор рейтингового агентства IBI-Rating Ігор Андрусик, комерційний директор Інституту дипломованих секретарів та адміністраторів (ICSA) Кріс Гленн та ін.

Кульмінацією Форуму стала яскрава і святкова церемонія оголошення результатів і нагородження переможців конкурсу «Корпоративний секретар року». Так, переможцем за особисті професійні досягнення у сфері корпоративного управління за минулий рік стала корпоративний секретар ПАО «КРЕДІ АГРІКОЛЬ» Юлія Федоренко.

Наступний Форум відбудеться в Києві 16 червня 2017 року. Слідкуйте за новинами на сайті Професійної асоціації корпоративного управління.

Контактна особа: Анастасія Баклан: +38 093 460 87 03, nastya.baklan@gmail.com

Офіційний юридичний партнер: Міжнародна юридична фірма Baker & McKenzie. Партнери: компанія «ЕМКОН», ТОВ «ДМ». Аналітичний партнер: рейтингове агентство «IBI-Raiting». Event-провайдер: компанія Event Envoy.

За підтримки Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, Фонду державного майна України, Української асоціації інвестиційного бізнесу, ПАРД&АФП, Асоціації адвокатів України, Асоціації професіоналів корпоративної безпеки України, Асоціації українського бізнесу в Польщі.

Генаральний медіа партнер: «Ліга:Закон». Ексклюзивний медіа партнер: газета «Бізнес». Юридичний медіа партнер: Юридична газета. Медіа партнери: StockWorld.com.ua, TopEvents, InVenture.