Увійти|Реєстрація

м.Київ, вул. Володимирська, 23

info@cgpa.com.ua

Підписатись на новини
25.12.2015Як правильно здійснювати значні правочини та правочини із заінтересованістю розповіли сьогодні в ПАКУ

Хто, що і як має робити в АТ під час вчинення значних правочинів та правочинів із заінтересованістю? Які документи повинні складатися та зберігатися в АТ під час вчинення правочинів? Які наслідки недотримання вимог законодавства та внутрішніх нормативних документів АТ під час вчинення значних правочинів та правочинів із заінтересованістю для самого АТ і його ділових партнерів?

Ці та інші питання розібрали 22 грудня учасники семінару «Значні правочини та правочини із заінтересованістю: порядок вчинення, погодження та оформлення. Конфліктні ситуації ».

Олександр Окунєв, голова правління ПАКУ, детально зупинився на визначенні терміна «угода» і видах угод, які відповідно до законодавства підлягають особливої ​​регламентації. Учасники семінару ознайомилися з вимогами до порядку здійснення великих угод, а також з критеріями зацікавленості. Велику увагу було приділено змінам в корпоративному законодавстві, які набирають чинності з 01 травня 2016 р, що стосуються багатьох питань діяльності акціонерних товариств, в тому числі і великих угод та правочинів із заінтересованістю.

Багато питань в учасників було по темі захисту прав акціонерів при укладенні АТ значних правочинів та правочинів із заінтересованістю і судової практики розгляду спорів по операціях АТ.

«Має бути розроблено та затверджено Положення «Про порядок вчинення правочинів АТ», у якому було б врегульовано процедуру вчинення правочинів із заінтересованістю, –підбив підсумок Олександр Окунєв. –Зокрема в такому Положенні повинні визначатися механізм складання та регулярного оновлення переліку заінтересованих осіб; випадки та порядок повідомлення АТ заінтересованими особами про факт заінтересованості; перелік документів, необхідних для розгляду НР заяви про заінтересованість; порядок притягнення посадових осіб, акціонерів та працівників АТ за порушення порядку вчинення правочинів із заінтересованістю».

Про досвід узгодження правочинів в компанії ДТЕК розповів Євген Круть, менеджер Департаменту з корпоративного управління ДТЕК, секретар Наглядової ради ПАТ «Київенерго». Учасники семінару з цікавістю вислухали про завдання системи узгодження правочинів, про узгодження значнихправочинів і правочинів із аінтересованістюю, а також про автоматизацію процесу узгодження правочинів та контролю лімітів.