Увійти|Реєстрація

м.Київ, вул. Володимирська, 23

info@cgpa.com.ua

Підписатись на новини
12.12.2018Без розумного корпоративного управління ні про яке залучення інвесторів і мови бути не може! – вважає Теймур Багіров

Своїм досвідом, як вдосконалення діяльності Ради директорів компанії впливає на інтерес інвесторів, ділилися незалежні члени Наглядової ради АБ «Укргазбанк» на III Міжнародному форумі корпоративних директорів.

«У 2015 році ми прийняли свідоме рішення, що вкрай необхідно впроваджувати сучасні цивілізовані принципи корпоративного управління, не тільки щоб поліпшити «перфоменс» Банку, а й для того щоб залучити борговий капітал, інвесторів і партнерів серед міжнародних організацій, – розповів Теймур Багіров. – Ми самі без команд і рознарядок з боку регулятора або акціонера почали проводити реформи з формування комітетів. На даний момент у нас працюють 6 комітетів».

З 2016 року Банк проводив консультації з представниками Міжнародної фінансової корпорації (IFC), які проаналізували заходи щодо поліпшення корпоративного управління, прийняті Банком, і надали свої рекомендації.

«Ці рекомендації ми виконали і наразі Наглядова рада працює, на мою думку, ефективно: за кілька років Банк пройшов великий шлях від номера 17 на ринку до номера 4, від збитків в 3,4 млрд грн до 600 млн грн прибутку», – зазначив пан Багіров.

«Найголовніше, чим повинен займатися Борд – це створення атмосфери довіри, – додав Юрій Блащук. – Якщо інвестор знає, що в компанії є корпоративне управління і воно працює, є система незалежних директорів, є система різних поглядів, то він довіряє такій компанії і швидше вкладе в неї свої гроші».

Олена Волошина, керівник діяльності IFC в Україні, наголосила на важливості також і взаємної довіри всередині Ради.

«Ефективний Борд без довіри неможливий, – підкреслила вона. – Зараз Рада Укргазбанку являє собою хороший приклад «diversity» – в ньому є різноманітність гендерна, вікова, з точки зору експертизи, залишилися члени Борда зі старого складу і прийшли нові люди з новим досвідом. І якщо Борд зможе себе побудувати як інститут, в якому буде повага до різних експертиз, різних поглядів, і буде взаємна довіра, то такий Борд буде дуже ефективним».