Увійти|Реєстрація

м.Київ, вул. Володимирська, 23

info@cgpa.com.ua

Підписатись на новини
09.07.20157 липня ПАКУ запрошує розібратися з вимогами нового корпоративного законодавства щодо вчинення АТ значних правочинів та правочинів із заінтересованістю

Загальновідомо, що господарський договір гарантує його сторонам надійний захист лише за умови високої якості роботи їх керівників та юристів під час його укладення. Важливою складовою такої роботи є перевірка повноважень осіб (органів), що діють від імені сторін, а також виконання ними усіх обмежень, погоджень та процедур, передбачених законом та статутними документами кожної сторони договору. Помилки та недбалість у цих питаннях все частіше обертаються тривалою та безрезультатною судовою тяганиною, змарнованими відносинами з партнерами, а іноді – і багатомільйонними втратами.

З повномасштабним набуттям чинності Закону «Про акціонерні товариства», який вперше передбачає обов’язкове дотримання особливих процедур при вчиненні АТ значних правочинів та правочинів із заінтересованістю, стало ясно, що всі АТ не можуть обійтися без розробки та фіксації у власних внутрішніх нормативних документах (статутах та положеннях) правил вчинення таких правочинів. Більше того, ВСІ КОМПАНІЇ, що є діловими партнерами АТ, мають їх знати та вимагати неухильного дотримання, щоб забезпечити дійсність власних угод. Отже виникло багато питань: Якими є нові вимоги? Кого ці вимоги стосуються? Як їх дотриматися? Якими є наслідки недотримання вимог Закону?

Професійна асоціація корпоративного управління пропонує всім достеменно розібратися з вимогами нового корпоративного законодавства щодо вчинення АТ значних правочинів та правочинів із заінтересованістю, отримати детальні консультації та поради, сформовані на основі першого досвіду правозастосування, розробити проект власних нормативних документів, відвідавши семінар «Значні правочини та правочини із заінтересованістю: порядок вчинення, погодження та оформлення. Конфліктні ситуації»

Учасники семінару поговорять про:

  • Визначення поняття «правочин», та його співвідношення з поняттями «угода» та «договір». Види правочинів, що відповідно до законодавства підлягають особливій регламентації. Критерії, які доцільно використовувати для визначення правочинів, як значних та таких, у яких є заінтересованість.
  • «Ієрархію» органів управління АТ під час вчинення правочинів. Хто, що і як повинен робити? Які документи повинні складатися та зберігатися в АТ під час вчинення значних правочинів та правочинів із заінтересованістю?
  • Наслідки недотримання вимог законодавства та внутрішніх нормативних документів АТ під час вчинення значних правочинів та правочинів із заінтересованістю для самого АТ та його ділових партнерів: чого очікувати, та як мінімізувати «негатив»? Розгляд судової практики розгляду спорів щодо правочинів АТ

А також виконають практичну вправу Нормативне врегулювання порядку вчинення значних правочинів та правочинів із заінтересованістю у внутрішніх нормативних документах АТ: які питання і де саме слід врегулювати? Розглянуть тексти чинних у деяких АТ відповідних Положень. Обговорять проект рішення з відповідного питання порядку денного ЗЗА.

Таким чином, учасники семінару отримають:

  1. Найповнішу інформацію щодо змін законодавства;
  2. Практичні поради щодо інтерпретації та практичного застосування нових норм права;
  3. Можливість обмінятися з колегами досвідом участі у корпоративних спорах;
  4. Погляд відомого в Україні фахівця на спірні питання;
  5. Пакет матеріалів, що включає, зокрема, тексти Положень АТ про порядок укладання значних угод та угод із заінтересованістю, проектів рішень ЗЗА із зазначених питань, судові рішення тощо.

Автором та викладачем програмиє Окунєв Олександр Йосипович – голова правління Професійної асоціації корпоративного управління, член Експертної ради з питань корпоративного управління НКЦПФР, автор численних публікацій з питань корпоративного права.

Вартість участі: 2400 грн.

При реєстрації та оплаті до 26 червня – 1800 грн. без ПДВ

Місце проведення: м. Київ, вул. Михайлівська, 12Б (метро «Майдан Незалежності»).

З питаннями Ви можете звертатись Ірини Біляченко за тел. – (044) 228-87-59 (прямий), e-mail: Irina.Bilyachenko@cgpa.com.ua.