Увійти|Реєстрація

г. Киев, ул. Владимирская, 23

info@cgpa.com.ua

Подписаться на новости
08.06.2015Вдосконалення функції антикорупційного комплаєнс у системі корпоративного управління

Загальновідомо, що корупція, яка проникла в усі сфери життя, стала чи не головною причиною економічних і політичних потрясінь в сучасній Україні. Необхідність боротьби з цим ганебним явищем розуміється на всіх рівнях, багато-хто з політиків, бізнесменів і простих громадян декларують свою готовність проявляти «нульовий рівень терпіння» до хабарництва, «відкатів», корпоративного шахрайства тощо.

При цьому якщо напрями антикорупційної діяльності в публічній сфері (вдосконалення законодавства, правоохоронна діяльність, тендери, декларації держчиновників, прозорість роботи контролюючих органів тощо) широко обговорюються, то можливий внесок приватного бізнесу в боротьбу з корупцією в Україні на даному етапі недооцінений. Тим часом, важливо не тільки створити в бізнес – середовищі атмосферу нетерпимості до корупції, але й надати суспільству економічні важелі боротьби з нею. Розуміння реальних переваг додержання міжнародних стандартів антикорупційного комплаєнс мотивує компанії відмовитися від сумнівних «переваг» корупційної практики. Боротьба з корупцією на рівні підприємства дозволить захистити права та інтереси інвесторів та акціонерів, створити сприятливий інвестиційний клімат, залучити нових інвесторів, зробити ринок більш відкритим.

Розуміючи необхідність розвитку саме цієї складової антикорупційної діяльності, Професійна асоціація корпоративного управління, група компаній ДТЕК, Комплаєнс клуб Американської торгівельної палати за підтримки CIPE[1], регіональних бізнес-асоціацій та Уряду України виступають з ініціативою реалізації в Україні Проекту

 «Покращуємо бізнес-клімат в українському бізнесі через вдосконалення функції антикорупційного комплаєнс у системі корпоративного управління»[2].

Для презентації Проекту, обговорення цілей і змісту заходів, які передбачається виконати в рамках Проекту, виявлення компаній, зацікавлених в участі в цих заходах, а також у співпраці з Проектом, його організатори проводять

КРУГЛИЙ СТІЛ

26 червня 2014 року

У програмі заходу заплановані виступи:

1. Роль Американської торгівельної палати у просуванні комплаєнс та підтримки українського бізнес-середовища.

Тарас Качка,

Віце-президент Американської Торгівельної Палати

2. Ключові ініціативи CIPE в Україні.

Наталія Баландіна,

керівник Київського офісу CIPE

3. Інструменти комплаєнс, які можуть бути використані підприємствами малого та середнього бізнесу.

Тимур Хасанов-Батиров,

керівник Комплаєнс – клубу

Американської торгівельної палати

4. Чому великим компаніям може бути вигідно зробити свій внесок у побудову їх діловими партнерами системи комплаєнс-контролю.

Вікторія Гриб,

менеджер зі сталого розвитку ДТЕК

5. Місія та завдання Проекту. Основні заходи Проекту та плани щодо його розвитку в майбутньому.

Олександр Окунєв,

Голова правління

Професійної асоціації корпоративного управління

Також планується провести широке обговорення з усіма учасниками Круглого столу.

Місце проведенняБізнес-центр «Горизонт Парк», вул. Амосова, 12, 15 поверх, приміщення Американської торгівельної палати в Україні.

Час проведення: 15.00-18.00

Участь у Круглому столі є безкоштовноюПопередня реєстрація обов’язкова. Організатори залишають за собою право відмовити в реєстрації за відсутності вільних місць.

Для реєстрації необхідно звернутися до Професійної асоціації корпоративного управління до Ірини Біляченко, тел. (044) 228-87-59, (050) 696-60-62, e-mail: Irina.Bilyachenko@cgpa.com.ua. 



[1] Центр міжнародного приватного підприємництва

[2] Надалі – Проект