Увійти|Реєстрація

г. Киев, ул. Владимирская, 23

info@cgpa.com.ua

Подписаться на новости
08.06.2015Переможцем Номінації «Кращий IR -кейс серед компаній України » стала Група компаній Ukrlandfarming PLC

Investor Relations Agency оголосило підсумки української номінації VI Міжнародного Конкурсу IR-кейсів під час Церемонії нагородження, що відбулася 30 січня 2014 року.

«Кращим IR– кейсом серед компаній України-2013», за рішенням Міжнародного журі, був названий кейс «Per Aspera ad Astra» Групи компаній Ukrlandfarming PLC. Кейс набрав 33,63 бали, зі значним відривом обійшовши інших учасників. Експерти відзначили як досягнутий результат, так і професіоналізм IR-команди, проявлений в екстремальній ситуації , що описана в конкурсній роботі.Приз та диплом за перше місце було вручено автору кейса, Вадиму Толпеко. Нагородив переможця Олександр Нікішев, керуючий партнер Investor Relations Agency.

Срібним призером, із сумою 28,1 бали, став кейс «Підготовка Agroliga group до верхнього майданчика WSE» групи компаній «Агроліга». Виконавчий директор Представництва Варшавської фондової біржі в Києві Андрій Дубецький, вручаючи приз і диплом за друге місце автору кейса Дмитру Бабаєву, зазначив, що IR Agroliga group визнаний минулого року кращим серед зарубіжних компаній на альтернативному майданчику WSE – NewConnect.

На третє місце, з розривом в три десятих бали (27,8) вийшов кейс «Бути там, де інвестор – залучення нових і утримання діючих інвесторів» компанії «Лізинг ІТ». Компанія не вперше бере участь у конкурсі: у 2011 році вона ставала переможцем української номінації та в тому ж році – бронзовим призером Міжнародного Конкурсу IR -кейсів Росії та країн СНД. Приз і диплом за третє місце в Номінації-2013 вручила авторці кейса, Олені Шестаковій , Олена Семикіна, керівник департаменту зі зв’язків з інвесторами компанії ДТЕК.

У Церемонії нагородження взяли участь топ-менеджери та керівники IR-служб українських компаній, представники номінантів попередніх років, члени Міжнародного журі, представники професійних асоціацій , інвестиційних компаній, ділових ЗМІ.

У 2013 році конкурсні роботи учасників української номінації оцінювали визнані експерти інвестиційного співтовариства, фондового ринку, корпоративного управління, практикуючі IR-фахівці:

 • Ольга Рінк, член Ради директорів НП «Альянс розвитку фінансових комунікацій і відносин з інвесторами» (Росія),

• Сергій Клінков, директор зі зв’язків з інвесторами ВАТ «Московська Біржа» (Росія),

• Роберт Кв’ятковський, віце-директор департаменту з розвитку Варшавської фондової біржі (Польща),

• Олег Ткаченко, голова правління ПАТ «Українська біржа»,

• Андрій Рибальченко, генеральний директор Української асоціації інвестиційного бізнесу,

• Олександр Окунєв, голова правління Професійної асоціації корпоративного управління,

• Артемій Єршов, заступник голови правління ПАТ «Дочірній банк Ощадбанку Росії»,

• Олександр Толкач, директор із зовнішніх зв’язків, член правління ДТЕК,

• Олександр Паращій, керівник аналітичного департаменту ІК Concorde Capital ,

• Світлана Щербатюк, старший менеджер ПрАТ «КПМГ-Україна».

Фотозвіт про хід Церемонії можна знайти за посиланням: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.723170757707792.1073741833.193267267364813&type=1

ІНФОРМАЦІЯ ПРО НОМІНАЦІЮ «КРАЩИЙ IR-КЕЙС СЕРЕД КОМПАНІЙ УКРАЇНИ»

Співорганізатор Міжнародного конкурсу кейсів серед IR-спеціалістів Росії та країн СНД,Investor Relations Agency традиційно проводить Номінацію «Кращий IR-кейс серед компаній України».

До участі запрошуються IR-професіонали публічних і приватних компаній, представники галузі прямого і венчурного інвестування, включаючи їх портфельні компанії , а також представники сфери корпоративного управління.

Мета Номінації – ідентифікація та акумулювання українського досвіду побудови комунікацій з інвестиційним співтовариством , сприяння підвищенню рівня якості емітентів і формуванню корпоративної культури відносин з інвесторами.

Участь у конкурсі IR-кейсів -це додатковий інструмент просування компанії на ринку капіталу, унікальна можливість аналізу та підвищення ефективності своєї комунікаційної стратегії взаємодії з інвесторами, аналітиками, інвестбанкірами.

Представлений на конкурс IR -кейс повинен відображати реальні події і оригінальний досвід вирішення ситуації IR-засобами в українських компаніях. Кейси можуть описувати не тільки позитивні , а й негативні приклади , але в обов’язковому порядку повинен бути присутнім аналіз ситуації і детально описуватися вжиті кроки для її вирішення , а також вплив розпочатих заходів на котирування акцій компанії , ставлення інвесторів , зміна іміджу компанії в очах інвестиційного співтовариства.

Оцінка представлених робіт проводиться за 4 критеріями : новизна, результативність, методологічна цінність і суб’єктивна оцінка експерта .

Історія проведення номінації та інформація про українських учасників тут :

http://www.ua-ir.com.ua/news/64

http://www.ua-ir.com.ua/news/83

http://www.ua-ir.com.ua/news/108

Кейси призерів української номінації 2013 року та попередніх років можна безкоштовноотримати за запитом на е-mail: case@ir-ua.com

ПАРТНЕРИ НОМІНАЦІЇ «КРАЩИЙ IR- КЕЙС СЕРЕД ПІДПРИЄМСТВ УКРАЇНИ »

Професійний партнер
НП «АРФI»

Фінансовий партнер
Варшавська фондова біржа

Генеральний діловой медіа партнер 
Ділова газета Капітал 

Локал партнер 
Клуб SKYBAR

Технічний партнер
Команда Вадима Іващенка

За підтримки
ДУ “Агентство з розвитку інфраструктури фондового ринку України”
ПАТ ”Фондова біржа ПФТС”
ПАТ ”Українська біржа”
Українська асоціація інвестиційного бізнесу
Професійна асоціація корпоративного управління