Увійти|Реєстрація

г. Киев, ул. Владимирская, 23

info@cgpa.com.ua

Подписаться на новости
05.06.2015Конструктивне обговорення Закону України

10 листопада Професійна асоціація корпоративного управління (ПАКУ) та компанія “Емкон” провели відкрите обговорення нових регуляцій порядку скликання та проведення Загальних зборів акціонерів, що містяться у Законі України “Про акціонерні товариства”.

Уточнення усіх нюансів зазначених процедур, звісно, є корисним для всіх учасників цих процесів. Але організатори заходу мали також і прикладний інтерес, адже компанія «Емкон» за підтримки ПАКУ працює над програмою «Електронний корпоративний секретар». Першою частиною програми стане програма «Скликання та проведення загальних зборів акціонерів». Уточнення технічного завдання розробникам програми було предметом обговорення.

Захід розпочався зі вступних слів голови Правління ПАКУ Окунєва Олександра Йосиповича та директора ТОВ «Емкон», члена ПАКУ, Петрика Євгена Олексійовича, які підкреслили актуальність дискусії, оскільки з набранням чинності нового Закону про АТ принципово змінились процедурні моменти скликання та проведення загальних зборів. Деякі аспекти є спірними навіть серед фахівців і потребують офіційного тлумачення. Голова Правління ПАКУ, який є членом Експертної ради з питань корпоративного управління при ДКЦПФР, пообіцяв учасникам заходу найближчим часом ініціювати детальне роз’яснення ДКЦПФР процедури скликання та проведення загальних зборів.

Учасники детально «розібрали» всі етапи ЗЗА, зупиняючись на спірних аспектах. Серед дискусійних питань обговорювалися:
– кількість засідань Наглядової Ради перед скликанням ЗЗА,
– спосіб повідомлення акціонерів про проведення зборів,
– питання участі у зборах власників привілейованих акцій,
– внесення змін до переліку акціонерів, що мають право на участь у зборах, – вимоги до бюлетеню для голосування та протоколу про його результати,
– порядок вирішення «процедурних» питань проведення зборів, тощо.

Наприкінці заходу пан Окунєв висловив подяку фахівцям компанії «Емкон» – організаторам заходу та зазначив, що Професійна асоціація корпоративного управління і в майбутньому буде усіляко підтримувати ініціативи, спрямовані на обмін досвідом між фахівцями корпоративного управління.