Увійти|Реєстрація

м.Київ, вул. Володимирська, 23

info@cgpa.com.ua

Підписатись на новини
14.01.2019Рішення ПАКУ про перетворення: немає приводів для занепокоєння

«У нашій Асоціації виникла необхідність привести Статут у відповідність до вимог нового Закону України «Про громадські об’єднання» (далі – Закон). На жаль, деякі формулювання Закону далекі від досконалості. Це призводить до того, що в нашому випадку така мета може бути досягнута тільки шляхом реорганізації (перетворення).

У зв’язку з цим, ми провели позачергові загальні збори членів ПАКУ, на якому було прийнято рішення про припинення діяльності громадської організації «Професійна асоціація корпоративного управління» шляхом перетворення в Громадську спілку «Професійна асоціація корпоративного управління». Про прийняте рішення ми повідомили орган державної реєстрації в установленому Законом порядку.

Процедура перетворення передбачає проведення двох загальних зборів членів ПАКУ: на першому приймається рішення про перетворення, на підставі якого проводиться реєстраційна дія і починається відлік 2 місяців для пред’явлення претензій кредиторами. На других зборах – затверджуються передавальний акт, статут нової організації, обираються її керівні органи. На підставі цього рішення в березні 2019 року буде зареєстрована наша «нова – стара» Асоціація.

Нова організація буде повним правонаступником попередньої, збереже ЄДРПОУ ПАКУ. Її Статут буде мінімально відрізнятися від чинного статуту ПАКУ, норми про членство, внески, органах управління і порядку їх роботи не зміняться», – прокоментував ситуацію голова Правління ПАКУ Олександр Окунєв.