Увійти|Реєстрація

м.Київ, вул. Володимирська, 23

info@cgpa.com.ua

Підписатись на новини
23.11.2016Регулятор врахував принципову позицію ПАКУ по законопроекту щодо «сплячих акціонерів».

На власній сторінці у мережі «Фейсбук» НКЦПФР повідомила про рішення відкласти доопрацювання законопроекту №5043 щодо врегулювання участі акціонерів в управлінні акціонерним товариством («сплячі» акціонери) і почекати результатів голосування у сесійній залі по іншим законопроектам зі схожою проблематикою – №2302а-д щодо запровадження механізмів sell-out та squezze-out і №4666 «Про товариства з обмеженою відповідальністю».

Аби не втрачати час, паралельно юристи та експерти продовжать працювати над розробкою правової конструкції у питанні «сплячих» акціонерів, яка найкращим чином впишеться в чинне цивільне законодавство.

Із текстом законопроекту №5043 можна ознайомитися за посиланням

Позиція ПАКУ щодо проекту викладена на сайті

Інформація про обговорення проекту та позиції ПАКУ у пості від 1 листопада 2016р.

Таким чином, саме принципова позиція ПАКУ обумовила згоду регулятора провести додатковий пошук інструментів вирішення проблеми «сплячих акціонерів».

«По-перше, ми дуже вдячні нашим колегам з НКЦПФР за відкриту позицію, конструктивне обговорення й готовність почути різні точки зору. Вважаю це проявом високого професіоналізму. По-друге, після запровадження процедур «сквіз-аут» проблема «сплячих акціонерів», на мій погляд, буде значною мірою врегульована. А для певних «особливих випадків» (наприклад, АТ з державною часткою), в яких не можливо буде застосувати механізм «сквіз-аут», можна буде напрацювати механізми, які є менш радикальними, ніж ті, що пропонуються у законопроекті № 5043», – прокоментував голова Правління ПАКУ Олександр Окунєв.

Велика подяка членам Правового комітету ПАКУЄвгену Петрику та Євгену Крутю за допомогу та активну позицію.