Увійти|Реєстрація

м.Київ, вул. Володимирська, 23

info@cgpa.com.ua

Підписатись на новини
05.04.2016Правління ПАКУ затвердило дати проведення III Міжнародного форуму корпоративних секретарів та роз’яснення нового корпоративного законодавства

4 квітня відбулося засідання Правління ПАКУ для планування заходів Асоціації на поточний рік і затвердження роз’яснень нового корпоративного законодавства.

У засіданні взяли участь Олександр Окунєв, голова Правління ПАКУ, члени Правління ПАКУ Юрій Нікітін, начальник Управління з питань договірної діяльності і менеджменту ФДМУ, Євген Петрик, директор компанії «ЕМКОН», Галина Потопальська, корпоративний секретар ПАТ «Альфа-Банк», Олексій Поволоцький, корпоративний секретар групи «ДТЕК», Олег Журавльов, директор департаменту управління власністю та корпоративними правами ТОВ «Інкостіл Груп», Сергій Тичино, партнер консалтингової компанії «УКРАЇНСЬКА ДІЛОВА ЕКСПЕРТИЗА», а також Ірина Біляченко, керівник секретаріату ПАКУ і Анастасія Баклан, керівник PR-програм ПАКУ.

Правлінням було вирішено, що III Міжнародний форум корпоративних секретарів відбудетьсяв Києві 03-04 червня 2016 року. Програма Форуму традиційно включатиме потужний міжнародний блок, за який «відповідає» IFC, співорганізатор заходу, а також доповіді українських практиків, науковців, представників регуляторів, присвячені першому досвіду імплементації нового українського законодавства в сфері корпоративного управління, перспективному законодавству і, звичайно, особливостям роботи корпоративного секретаря в непростих українських реаліях. Обговорювалися і «родзинки», серед яких сесія питань і відповідей для керівництва НКЦПФР.

Важливим компонентом роботи Асоціації, якомутакож приділили увагу на засіданні Правління, стали роз’яснення чинного корпоративного законодавства. Їх необхідність зумовлена ​​численними запитами учасників ринку, що виникають при практичній імплементації нового законодавства, що вступає в силу з 1 травня 2016 року.
Члени Правління домовилися, що для відповіді на ці запитання (в залежності від конкретногопитання) Асоціація готуватиме три різних формати документів:

• Роз’яснення (тлумачення норм законів),
• Рекомендації (поради щодо імплементації законодавства),
• Професійнадумка(щодо спірних питань впровадження законодавства).

Підготовлені документи будуть узгоджуватися на робочих нарадах з профільним департаментом НКЦПФР, і тільки після цього розміщені на сайті ПАКУ в розділі «Законотворчість» – «Роз’яснення ПАКУ» для ознайомлення та коментарів професійної спільноти.