Увійти|Реєстрація

м.Київ, вул. Володимирська, 23

info@cgpa.com.ua

Підписатись на новини
08.06.2015ПАКУ та ФДМУ підписали меморандум щодо співробітництва щодо вдосконалення стану корпоративного управління в акціонерних товариствах

ПАКУ та ФДМУ підписали меморандум щодо співробітництва щодо вдосконалення стану корпоративного управління в акціонерних товариствах

Фонд державного майна України та Професійна асоціація корпоративного управління підписали меморандум про взаємодію, співробітництво та координацію дій щодо вдосконалення стану корпоративного управління в акціонерних товариствах, у статутному капіталі яких є корпоративні права держави. Меморандум підписано 3 жовтня 2014 року Головою ФДМУ Дмитром Парфененком та Головою Правління Професійної асоціації корпоративного управління Олександром Окунєвим.

Співробітництво передбачає, зокрема, спільне відпрацювання нормативно-правових актів у сфері корпоративного управління, а також спільні дії над реалізацією законів України про державну програму приватизації, про акціонерні товариства, про господарські товариства та про управління об’єктами державної власності.

Як зазначив заступник Голови ФДМУ Юрій Нікітін, підписання такого меморандуму є одним з кроків Фонду до підвищення рівня управління корпоративними правами держави, що, відповідно, позитивно вплине на інвестиційну привабливість українських підприємств та поглиблення євроінтеграції національної економіки.

«Це особливо важливо для забезпечення максимально якісної підготовки цих підприємств до приватизації у 2014-2015 роках, покликаної зацікавити якомога більше інвесторів», – підкреслив він.