Увійти|Реєстрація

м.Київ, вул. Володимирська, 23

info@cgpa.com.ua

Підписатись на новини
29.07.2016ПАКУ підбила підсумки роботи та сформувала плани подальшої діяльності

Чергові загальні збори членів Професійної асоціації корпоративного управління відбулися 19 липня 2016 року в Києві. Як зазначив на відкритті голова Правління ПАКУ Олександр Окунєв, у цьому році була зроблена стратегічно важлива робота: сформульовані та затверджені місія, візія та цінності Асоціації.

«Не зважаючи на деякі розбіжності у думках з членами Правління щодо головних пріоритетів та завдань об’єднання, шляхом декількох креативних зустрічей, нам вдалося дійти консенсусу та сформувати основне бачення Асоціації. Відтепер місія, візія та цінності доступні на веб-сайті, запрошуємо до ознайомлення», – сказав він.

На виконання нових вимог українського законодавства, була представлена та затверджена Зборами нова редакція Статуту ПАКУ, адже завершується процедура перереєстрації громадських об’єднань.

Як зазначив Олександр Окунєв, Асоціація в черговий раз підтвердила свою роль провідного центру експертизи з питань корпоративного управління, що допомагає органам влади (НКЦПФР, ФДМУ, профільним комітетам ВРУ) у розробці рішень, а суб’єктам ринку – у правозастосуванні.

«Передбачається розробка близько 40 документів. Вже затверджено та опубліковано 4 документи, а у роботі наразі перебувають ще 10 документів. Для поширення цієї інформації досягнуто принципової згоди щодо розміщення документів ПАКУ у базі ЛІГА-Закон», – повідомив голова Правління Асоціації.

Стабільно активною протягом ділового сезону була робота Асоціації зі спільнотою корпоративних секретарів (КС). Фонд державного майна затвердив Рекомендоване положення про КС, у червні успішно пройшов Форум КС – 2016 та Конкурс «Корпоративний секретар 2015 року», а також відбулося 5 програм підготовки КС, на яких отримали профільну кваліфікацію 64 особи.

Новим напрямком стала робота з професійною спільнотою корпоративних директорів. Так, було підготовлено та надано КМУ проект Постанови про порядок відбору та обрання незалежних директорів державних компаній, розроблені зміни до законодавства щодо діяльності Наглядових рад, а на 6 грудня 2016 року запланований перший в Україні Форум корпоративних директорів.

З метою оцінки рівня корпоративного управління в Україні, спільно з IBI-Rating на підставі даних з відкритих джерел були проведені дослідження «Корпоративне управління в банківському секторі України 2016» та «Корпоративне управління в компаніях реального сектору України 2016».

Окремим проектом ПАКУ, що реалізується за підтримки Центру міжнародного приватного підприємництва (CIPE), є допомога українським компаніям у впровадженні стандартів антикорупційного комплаєнс. Зокрема, розроблені рекомендації щодо впровадження Антикорупційної програми, проведено 10 семінарів для державних службовців і бізнесу у регіонах держави, видано Посібник для представників малого і середнього бізнесу у формі коміксів.

Нагадаємо, що протягом вересня-листопада 2016 року заплановано проведення трьох спеціалізованих 5-денних навчальних програм для уповноважених з антикорупційної програми, а 11 листопада відбудеться масштабна конференція щодо шляхів боротьби з корупцією з боку приватного сектору.

Окрім роботи з двома проектами CIPE, ПАКУ посилила міжнародні контакти. Так, Асоціація вкотре виступила офіційним партнером Міжнародної фінансової корпорації (IFC) в Україні, отримала фінансову підтримку від Commercial Law Development Program (CLDP) та закріпила партнерство з Institute of Chartered Secretaries and Administrators (ICSA) та його афілійованими компаніями.

«Хочу подякувати всім членам та партнерам Асоціації, членам Правління та секретаріату за продуктивну роботу. У наступному діловому сезоні ми налаштовані тільки набирати обертів, відкривати нові напрямки та бути максимально корисними спільноті корпоративних секретарів та корпоративних директорів у провадженні їх професійної діяльності. Запрошуємо до співпраці», – резюмував Олександр Окунєв.

Також на Зборах був переобраний на новий річний термін склад діючого Правління.

Після закінчення Загальних зборів відбулося засідання Правління, на якому члени Правління вкотре обрали головою Професійної асоціації корпоративного управління Олександра Окунєва.