Увійти|Реєстрація

м.Київ, вул. Володимирська, 23

info@cgpa.com.ua

Підписатись на новини
06.12.2018Олександр Окунєв взяв участь у програмі НБУ «Школа незалежних директорів»

5-6 грудня 2018 року у Києві відбувся перший освітній захід «Школа незалежних директорів», організований Національним банком України.

 «Головна тема семінару – корпоративне управління в банках. Головна ідея – під впливом глобальних ризиків банківська система в усьому світі змінюється, і Україна – не виняток. Тож незалежно від власників банків здатність наглядової ради правильно, вчасно і якісно ухвалювати рішення та регулювати роботу фінансової установи – одна з найважливіших запорук її успіху.», – повідомляє прес-служба НБУ.

Доповідачами семінару стали представники НБУ, а також член НКЦПФР Максим Лібанов, голова офісу Національної інвестиційної ради при Президентові України Юлія Ковалів, директор з управління ЄБРР Оляна Гордієнко та проектний менеджер проектного офісу за підтримки ЄБРР Оксана Параскева, експерт з корпоративного управління SAGSUR Андрій Бойцун,

Своїм досвідом під час панельної дискусії ділилися незалежний директор банку «Індустріалбанк» Владислав Верченко, незалежний директор банку «Мегабанк» Дезмонд О’Майнік, незалежний директор банку «Південний» Марго Джейкобс та голова Правління Професійної асоціації корпоративного управління Олександр Окунєв.

Олександр Окунєв під час свого виступу розповів про важливість правильного пошуку і обрання незалежних директорів та про обов’язковість вимоги необхідної кваліфікації членам рад у банках. Також голова Правління ПАКУ звернув увагу усіх присутніх на можливість подати заявку до Національного реєстру корпоративних директорів, ініціатором створення якого була Професійна асоціація корпоративного управління. Включення до Національного реєстру дозволить ПАКУ та Раді Реєстру рекомендувати членів Реєстру для обрання до складу наглядових рад юридичних осіб українських та міжнародних компаній.

«Міжнародна практика і досвід українського банківського ринку свідчать про те, що практичне впровадження кращих стандартів корпоративного управління – вимога часу і неминучий процес. Тож всі ми маємо вчитися і ділитися своїми знаннями. І Національний банк у цьому контексті готовий до діалогу з вами для того, щоб побудувати якісну національну систему незалежних директорів банків. Це дозволить банківській системі ефективно протистояти нинішнім і майбутнім ризикам», – сказав заступник Голови НБУ Дмитро Сологуб, закриваючи семінар.

За матеріалами прес-служби Національного банку України