Увійти|Реєстрація

м.Київ, вул. Володимирська, 23

info@cgpa.com.ua

Підписатись на новини
19.05.2016Олександр Окунєв розповів про корпоративне управління в українських банках на конференції IBI-Rating

27 квітня 2016 року відбулася Міжнародна конференція «Інвестиційна привабливість та перспективи банківської системи України в умовах євроінтеграції».

Організаторами заходу виступили Рейтингове агентство IBI-Rating і Міжнародний фінансовий клуб «Банкір».

В ході конференції учасники мали можливість почути думку регуляторів фінансового ринку: Національного Банку України (НБУ) в особі Директора департаменту міжнародних зв’язків Сергія Круглика, а також Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦБФР) в особі Керівника Комітету з питань функціонування інституційних інвесторів і інформаційної політики Олександра Панченка, які поділилися актуальною інформацією про стан справ на фінансовому ринку України.

Про роль корпоративного управління в діяльності банків розповів голова Правління Професійної асоціації корпоративного управління Олександр Окунєв.

За словами експерта, саме розвиток системи корпоративного управління в українських банках сприятиме відновленню довіри населення країни до банківської системи, а також залученню іноземних інвестицій.

Олександр Окунєв представив результати дослідження банківської системи України, які підготувало Рейтингове агентство IBI-Rating спільно з ПАКУ.

ЗАВАНТАЖИТИФІНАЛЬНІ РЕЗУЛЬТАТИ ДОСЛІДЖЕННЯ

Дослідження дозволили оцінити ступінь відповідності українських банків загальноприйнятим стандартам прозорості та відкритості, а також порівняти рівень корпоративного управління вітчизняних банків.

“Аналіз цих показників свідчить про готовність до партнерських відносин з європейським фінансовим ринком і націленість на розвиток міжнародних фінансових зв’язків між країнами ЄС і Україною”, – підкреслюється в релізі IBI-Rating.