Увійти|Реєстрація

Kyiv, Volodymyrska street, 23

info@cgpa.com.ua

Subscribe to news
05.06.2015Голова правління ПАКУ продовжує сприяти підвищенню рівня корпоративного управління в Україні шляхом проведення закритого корпоративного навчання.

Голова правління ПАКУ продовжує сприяти підвищенню рівня корпоративного управління в Україні шляхом проведення закритого корпоративного навчання.

Окунєв Олександр Йосифович, Голова правління ПАКУ, Директор Центру корпоративного управління виступив основним доповідачем на закритій корпоративній програмі  для представників енергетичного комплексу на тему «Нове у корпоративному законодавстві України. Закон «Про акціонерні товариства» на замовлення компаній, які входять до складу  НАК «ЕКУ» та представляють авторитетну більшість всієї енергетичної галузі України.

Високий поріг довіри компанії НАК «ЕКУ» до якості викладання фахівців Центру корпоративного управління протягом багатьох років підтверджувався великою кількістю спеціалістів, які проходили навчання на програмах центру. Для розвитку взаємовідносин було вирішено опанувати нову форму співробітництва та провести першу для компанії НАК «ЕКУ» закриту навчальну програму. Саме такий формат навчання дає змогу спокійно розібратися в усіх питаннях теми, напрацювати спільне бачення спірних питань, у колі, де «лише свої», обговорити нові корпоративні технології. До того ж, привід більш ніж вагомий: останні зміни у законодавстві щодо діяльності акціонерних товариств, які викликали багато питань та інформаційних приводів.

Окунєв Олександр Йосифович максимально адаптував програму до специфіки діяльності саме енергетичних компанії. Варто сказати, що саме адаптація навчальних програм до потреб клієнта є однією з вагомих переваг закритого корпоративного навчання.

Протягом 3 днів представники 20 компаній з майже всіх областей України отримали інформацію та навички щодо:
•    Принципових змін, порядку та строків приведення у відповідність до нового законодавства установчих документів АТ
•    Прав акціонерів та механізмів їх захисту
•    Нових правил формування та діяльності органів управління АТ
•    Правових та організаційних питань проведення  кумулятивного голосування на Загальних зборах акціонерів

Питання щодо переведення акцій підприємства у бездокументарну форму для слухачів розкрив Кий О.М,Президент ПАРД (Професійної асоціації регістраторів та депозитаріїв). Представники ФДМУ та ДКЦПФР, які були запрошені на семінар в якості не тільки експертів, а й викладачів, освітили такі питань:
•    Діяльність ФДМУ по запровадженню вимог законодавства, що регулює корпоративні відносини –Сачівко А.І, Директор департаменту стратегії корпоративного управління ФДМУ
•    Запровадження вимог Закону України «Про акціонерні товариства» до діяльності учасників фондового ринку: погляд регулятора – Петрашко О.Г, Член ДКЦПФР

Унікальним елементом програми стало проведення ділової гри «Обрання Наглядової ради АТ шляхом кумулятивного голосування». Учасники цієї гри мали змогу на імпровізованих Загальних зборах акціонерів обрати склад Наглядової ради із застосуванням процедури кумулятивного голосування, започаткованою саме останніми змінами у Законі України «Про АТ».

В останній день семінару було організовано круглий стіл за участі всіх викладачів та експертів семінару. Спілкування під час цієї зустрічі дозволило слухачам отримати «з перших вуст» коментарії до хвилюючих питань, які ще залишилися.

По результатам опитування слухачів програми, якість викладання була високо оцінена слухачами. На їх думку, матеріал було викладено послідовно, логічно та у відповідності до актуальних питань.
Керівництво компанії НАК «ЕКУ» та слухачі програми окреслили тематичні напрямки, які вони б хотіли розглянуті детальніше на наступних семінарах Центру корпоративного управління.

Подібно до народної приказки «Гарний приклад завжди в нагоді» наступну тематично схожу закриту програму Центр корпоративного управління проведе у травні цього року для компанії НАК «Нафтогаз України». Ця програма продовжить традицію співпраці НАК «Нафтогаз Україна» і Центру корпоративного управління і стане їх четвертим спільним освітнім проектом.

Центр корпоративного управління зацікавлений у нових партнерах щодо проведення закритих корпоративних навчальних програм і закликає до співпраці всіх зацікавлених у вдосконаленні рівня корпоративного управління у своїх компаніях.

Детальну інформацію щодо діяльності та навальних програм Центру корпоративного управління Ви можете знайти на сайті www.iib.com.ua/cg

З питаннями та пропозиціями щодо співпраці Ви можете звернутися до Оксани Журавльової за тел. (044) 585-00-33 (вн. 131), (044) 228-87 е-mail– Oksana.Zhuravlova@iib.com.ua